Въпреки че подкрепиха предварително обречения вот на недоверие към правителството,

...
Въпреки че подкрепиха предварително обречения вот на недоверие към правителството,
Коментари Харесай

ДПС: Избори едва ли ще доведат до промяна, било упражнение стани да седна

Въпреки че поддържаха авансово обречения избор на съмнение към държавното управление, от Движение за права и свободи оповестиха пред Народното събрание, че нови избори надали ще доведaт до смяна.
" Президентът, който и да е той, няма изключително огромни властови пълномощия, само че има опцията да катализира избрани процеси или да стопира избрани процеси. От тази позиция ние деликатно наблюдавахме вчерашното изявление на Румен Радев и доста деликатно го анализирахме в парламентарната група`, съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев.
Той оприличи акта на президента на този на предходния държавен глава през 2013 година
„ Президентът има право да прави обръщения, има право да дава оценки, само че ние още тогава казахме, че президентът Плевнелиев е в някакво свое измислено конституционно амплоа.
Държавният глава не снема доверие и не дава доверие. Президентът обаче има право да каже своето мнение, да се обърне към българския народ към нацията “, уточни Цонев.
Той посочи, че Румен Радев на процедура не е споделил нищо ново.
" Властта се движи от рецесия в рецесия. Решават се рецесии единствено и само с умеенето на премиера да ги взема решение в остра фаза. Няма никаква предварителна защита на рецесиите, кабинетът, министрите и болшинството съвсем не вземат участие в решаването им “, акцентира той.
Има крещяща потребност от осъществяване на дълбоки институционални промени в множеството публични браншове в страната, счита депутатът от Движение за права и свободи. Нямало обаче болшинство с воля да направи тези промени.
Въпреки това, " предварителни избори се вършат, когато е ясно, че повече по този начин не може и че тези избори ще родят опция. Нямаме безапелационни доказателства, че тези избори ще родят опция ", уточни Цонев.
Според него, в случай че ще се прави упражнението „ стани да седна “, не си коства напъните на нацията и прикани за разговор.
" Диалог сред институциите, разговор вътре в Народното събрание, разговор сред политическите партии “, добави още Цонев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР