Въпреки че по време на извънредното положение срокът на изтичащите

...
Въпреки че по време на извънредното положение срокът на изтичащите
Коментари Харесай

Над 284 хил. лични документа са издадени по време на извънредното положение

Въпреки че по време на изключителното състояние срокът на изтичащите персонални документи беше продължен с шест месеца, подразделенията на Министерството на вътрешните работи е издало над 284 хиляди персонални документа.
За интервала от 13 март, когато беше оповестено изключителното състояние в страната, до 29 май са издадени 142 529 персонални карти, 63 096 интернационалните паспорти и 78 745 свидетелства за ръководство на МПС.
Особен растеж – сходен на този преди оповестяването на изключителното състояние – се вижда в последната седмица на месец май, защото тогава изтича срокът на голям брой персонални документи.
Така в седмицата от 26 до 29 май изтичат 733 010 български персонални карти, 514 605 интернационалните паспорти и 499 649 шофьорски книжки.
Според наредбите на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние срокът на всички персонални документи, които изтичат в интервала от 13 март до 31 октомври, е продължен с шест месеца.
Дирекция „ Български документи за идентичност “ не е серпантина да работи макар оповестеното изключително състояние. Всички подразделения на дирекцията са работили при обикновено работно време, само че при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Заради предстоящото доста нарастване на броя на подадените заявки поради многото персонални документи, които изтичат през 2020 и 2021 година, още в края на 2019 година Министерство на вътрешните работи е взело нужните ограничения да няма проблеми в издаването на документите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР