Въпреки че по характер морските свинчета са доста спокойни, то

...
Въпреки че по характер морските свинчета са доста спокойни, то
Коментари Харесай

Хапят ли морските свинчета?

Въпреки че по темперамент морските свинчета са много спокойни, то въпреки всичко не трябва да забравяме, че това са гризачи (като хамстерите, чинчилите, джербилите) и за тях е изцяло обикновено да хапят. Важно е обаче да разберете, че това не се случва просто по този начин, а си има някаква съответна причина, която е предизвикала това поведение на животното.

Хапят ли морските свинчета?

По своята си натура тези гризачи са много спокойни и мирни животни, само че в някои случаи тези благи питомци могат да станат много хапливи. Обикновено дразнещ фактор става нарушаването на персоналното им пространство.

Най-чести аргументи да хапят морските свинчета:

1. Държите на мощ животното на ръцете си. Като предписание това се случва главно, когато питомецът ви е на ветеринар и му поставят подкожна инжекция. Именно по тази причина той свързва тези мощни обятия с този противен спомен чисто инстинктивно и това е повода морското свинче да хапе.

2. Къпането, ресането и рязането на ноктите е много дразнещо нещо за дребните пухкави животни. Ако сте ги приучили от най-ранна възраст, тогава шансът да ви ухапят е много по-малък, само че в случай че не са привикнали, тогава бъдете подготвени за тези неприятни изненади.

3. Другата обстановка, която може да провокира захапване е баналното почистване на клетката, като по този начин просто да подразните животното, тъй като му нарушават персоналното пространство.

 Морски свинчета

4. Обикновено морските свинчета не се нервират, в случай че ги вземете за малко на ръце, само че въпреки всичко даже и те могат да не са в въодушевление и да ви ухапят.

5. Както всички ние, по този начин и животните могат да имат своите си персонални желания. Така да вземем за пример едните морски свинчета могат да се нервират, в случай че ги докосвате по корема и това да е повода да ви ухапят.

6. Агресията на морското свинче може да е провокирана от обстоятелството, че дълго време сте отсъствали и просто питомецът ви е отвикнал от ласките ви.

7. Не единствено хората могат да имат психологични проблеми, само че и морските свинчета. Обикновено психологичното разстройство може да се прояви след дълготрайно жестоко или грубо отношение.

8. Морското свинче може да ви ухапе, в случай че миришете на нещо вкусно, което те обичат доста. Именно по тази причина е значимо да сте си измили добре ръцете, с цел да не се случи тази неприятна изненада.

9. Смяната на ситуацията е другата постоянно срещана причина, която може да предизвика по-агресивното държание на животните, като това важи освен за морските свинчета.

10. Ако вземете животно на ръце и то е гладно, тогава бъдете подготвени че най-вероятно ще ви ухапе.

 Може морското свинче да ви захапе

Ако въпреки всичко сте били ухапани от вашия любим, тогава е добре да се замислите, каква може да е причина за това и да премахнете провокиращият фактор за това държание на животното. И не забравяйте, че е добре да купите играчки на питомците си, защото по този начин те ще могат да си играят с тях и по този начин този им инстинкт ще е редуциран до най-малко.

Бъдете сигурни и че знаете по какъв начин вярно да се грижите морско свинче. Това включва и нежно отношение към гризача без внезапни придвижвания. Винаги осигурявайте и вярната храна за морското свинче в нужното време. Когато вашият питомец е утолен, спокоен и здрав, той не показал нападателно държание.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР