Въпреки че парламентарното мнозинство ясно заяви, че няма никакво намерение

...
Въпреки че парламентарното мнозинство ясно заяви, че няма никакво намерение
Коментари Харесай

Нинова за отказа на Трифонов: Всеки решава от коя страна е

Въпреки че парламентарното болшинство ясно съобщи, че няма никакво желание да отваря за ремонт Изборния кодекс (ИК), Българска социалистическа партия внесе своите оферти за смяната му. Сред главните са излъчването онлайн на броенето на бюлетините и попълването на протоколите с резултатите от изборите, които ще са на 4 април. Социалистите упорстват целият развой по вота да бъде сниман, с цел да може видеозаписите да бъдат употребявани като доказателства в съда, в случай че резултатите бъдат оспорени.

Социалистите се връщат и към друга своя концепция, за която не стопират да упорстват - изчистването на описите от " мъртви души " посредством дейната регистрация.

Предложенията им обаче ще срещнат отпор от ГЕРБ и съдружните им сътрудници, които ще трансформират изборните правила не в ИК, а в закона за изключителното състояние. Промените към този момент минаха на първо четене през отрасловата правна комисия, като главното там е даването на опция за гласоподаване на лицата под карантина или в болница поради ковид.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР