Въпреки, че от LEGO правят специални и доста детайлни комплекти

...
Въпреки, че от LEGO правят специални и доста детайлни комплекти
Коментари Харесай

Инженер от Renault използвал LEGO за новата трансмисия на марката

Въпреки, че от LEGO вършат специфични и много детайлни комплекти за възрастни, то компанията е по-популярна с блокчетата си при децата и надали има хлапак, който да не се докосвал с сходни конструктори.

Подобен е казусът и при инженерът от Renault, Николас Фримау, чието дете му дава много забавна концепция, която скоро се трансформира в действителност, а към този момент може да се срещне и много постоянно на пътя. Когато видял играчките на детето си, инженерът се досетил, че това не е толкоз надалеч от това което би употребявал той и почнал да събира и да прави разнообразни съставни елементи, които биха му свършили работа.
 Инженер от Renault употребявал LEGO за новата трансмисия на марката

След по-малко от 20 часа труд, Николас към този момент разполагал с готовата трансмисия, която се разглобявала на части единствено за минути. Според него това е много по-лесен вид от чертежите на хартия и демонстрира доста по-детайлно плана.

Единственото терзание на инженера било това по какъв начин шефовете му ще одобряват този план от детски конструктор. Той споделя, че те разгледали умаления модел, докосвали го и го инспектирали все едно е същинска скоростна кутия. Единият от тях дал утвърждение и споделил, че щом това може да се направи от LEGO, значи може да се направи и в действителни размери. Благодарение на макета, същинската скоростна кутия е на разположение единствено 18 месеца по-късно, а както споменахме, към този момент може да бъде открита при част от моделите на френската марка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР