Въпреки че имаше много закъснения, свързани с COVID-19, които засегнаха

...
Въпреки че имаше много закъснения, свързани с COVID-19, които засегнаха
Коментари Харесай

Най-добрите сгради, проектирани през 2020 година

Въпреки че имаше доста закъснения, свързани с COVID-19, които засегнаха строителната промишленост, през 2020 година въпреки всичко приключва с някои много положителни планове. Изданието New atlas напомня за някои от най-хубавите планове, осъществени през тази не изключително лека година.

Всеки от тях се разграничава по жанр и вид и достижение в дизайна. В Европа има цели четири такива гради. Ето някои от най-впечатляващите планове за годината.

води с четири плана, до момента в който има три в Азия, два в Съединени американски щати и един на индийския субконтинент.

Opus
 Снимка 511766
Дубай е цялостен с впечатляващи здания - в това число най-високата в света - само че постоянно можем да сме сигурни, че архитектите Zaha Hadid Architects ще се откроят от тълпата. Opus е замайващ първокласен хотел, който е под формата на стъклен куб с солидна празнина в самия му център.

Opus се издига на височина от 93 м в дубайския търговски квартал Бурдж Халифа и в него се обитават най-вече хотелски площи, както и офис площи. Структурно той в действителност се състои от две кули, които са свързани с " небесен мост ", сходно на хотел на Morpheus на същата архитектурна компания.

Musée Atelier Audemars Piguet
 Снимка 511767
фотография:big.dc

Проектираната от Bjarke Ingels Group (BIG) Musée Atelier Audemars Piguet е музей и търговски център, основан за швейцарски производител на първокласни часовници. Сградата е въодушевена от часовник има атрактивен спираловидно планиран дизайн. Той е със зелен покрив, което го прави част от най-красивите пейзажи.

За постройката са нужни 108 стъклени панела, за разработване на всеки от които са нужни три седмици.

Eden - Heatherwick Studio
 Снимка 511768
фотография:heatherwick.com

Eden на Heatherwick Studio жилищен небостъргач в Сингапур, който доближава височина от 104,5 м. В него има единствено по един първокласен апартамент на етаж и обезпечава на жителите си красива частна тераса, сходна на градина. Жилищата са проектирани по този начин, че в тях да влиза доста слънчева светлина и са обзаведени с усет от висококачествени материали и мебели.

Anandaloy

Сградата Anandaloy е направена от тиня и се намира Бангладеш. Тя беше оповестена за победител във втората годишна премия на Obel, нова премия за архитектура, която има за цел " да тества границите на архитектурата и да надвиши епохата, в която са основани.

Сградата е с размери 253 кв. м. и е на два етажа. Първият е лечебен център за хора с увреждания. На горния етаж се обитава дружество за произвеждане на облекла за локални дами.

The Crystal - Safdie Architects



фотография:www.safdiearchitects.com

Може би най-впечатляващият огромен инженерен план за годината, който от няколко години е в развой на основаване, невероятният " водоравен небостъргач " на Moshe Safdie най-сетне отвори за гости в Китай.

Хоризонталният небостъргач, публично наименуван Crystal, е част от по-големия план на Raffles City Chongqing и е висок 250 м., а тежестта е 12 000 тона.

С Експресният асансьор лишава малко повече от 50 секунди, с цел да се стигне последния етаж.

Genesis - Denizen Works

 Floating_Church_Gilbert_McCarragher_001_LoRes.jpg

фотография:www.denizenworks.com

Denizen Works `Genesis е " плаваща " черква в Лондон. Покривът й който припомня на остарелия VW рейс може да се повдига или спуска благодарение на хидравлична система.

Идеята е, когато се употребява, покривът да се повдига, с цел да се усили оптимално пространството за гости, само че когато би трябвало да се реалокира на друго място, покривът се спуска, което разрешава на структурата да мине под мостовете по продължение на канала. Интериорният дизайн е елементарен, само че доста добре изработен, с акцент върху естествената светлина.

Lakhta Center - RMJM/Gorproject
 Снимка 420860
Източник:

Руският Lakhta неотдавна бе разгласен за небостъргач на годината за 2020 година и е ясно за какво. Издигайки се на височина от 462 м.в Санкт Петербург, проектираната от Gorproject и RMJM кула е и най-високият небостъргач в Европа, само че има изненадващо хубав външен тип.

Интериорът включва офис пространства, наблюдателна площадка и ресторант, предлагащ аспект към града.

McDonald`s Disney World - Ross Barney Architects

Заедно с Disney World Resort във Флорида Ross Barney Architects сътвори забележител " зелен ресторант " за колоса за McDonald`s.

Сградата генерира задоволително възобновима сила със слънчеви панели, с цел да отговори на всички зелени условия.

One Vanderbilt
 Снимка 496053
Източник:

Небостъргачът One Vanderbilt, дело на Kohn Pedersen Fox Associates, се издига на височина от 427 м. в Манхатън, което го прави петият най-голям небостъргач в Съединени американски щати. Сградата е издигната от стомана, направена от 90 % рециклирани материали и има система за събиране на дъждовна вода, и дейно отопление, което й оказва помощ да понижи ежедневното ползване на сила.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР