Въпреки, че 5er GT не пожъна очакваните успехи, специалистите от

...
Въпреки, че 5er GT не пожъна очакваните успехи, специалистите от
Коментари Харесай

Тествахме едно нестандартно BMW 3er

Въпреки, че 5er GT не пожъна предстоящите триумфи, експертите от Мюнхен продължиха с опитите. Сега на дневен ред са шестата серия и още един сходен автомобил, единствено че основан на третата серия. Става дума за фейслифта на BMW 3er GT и по-конкретно за модификацията 330 D xDrive. Именно качествата на този автомобил изпробвахме и в този момент ще се опитаме да споделим с вас усещанията си от него.

Екстериор



Още от пръв взор е видно, че 3er GT е по-голяма от общоприетата "тройка ". Всъщност автомобилът е основан на удължената трета серия, която се прави особено за китайския пазар. Задната част обаче е скосена, стъклото е голямо, ситуирано много косо и се отваря дружно с петата врата. Въпреки ексцентричната задница почитателите на BMW ще виждат, че и тук участва популярната извивка на страничните задни стъкла, позната като Hofmeister Kink. Като цяло обаче образът на новото GT е в същото време автентичен и фирмено еднакъв.



Интерес съставлява дейния заден спойлер, който се отваря при скорост над 120 км/ч. и се прибира автоматизирано, когато скоростта падне под 70 км/ч. Голяма част от неговата функционалност обаче е чисто образна и точно заради тази причина инженерите от Мюнхен са планували специфичен бутон, благодарение на който въпросното антикрило може да бъде отваряно когато и да е. Като цяло баварците са се пробвали да основат типичен Gran Turismo под формата на авангарден хечбек, като този път са наблегнали на функционалността.

Интериор



Въпросната функционалност се открива още с отварянето на задните порти. Веднага се вижда доста по-голямото пространство за краката на пасажерите откъм гърба, а неналичието на калникова извивка, която при общоприетата "тройка " е вдадена в отвора на вратата, прави влизането и излизането от задната част на салона много по-комфортно. Иначе салона съвсем копира този на общоприетата трета серия. Това важи с цялостна мощ за арматурното табло и уредите, интегрирани в него. Те са функционални и мощно информативни. Предните кресла също не се разграничават от BMW 3er - те са ергономични, твърди по немски и разполагат с всички нужни регулировки.



Особено внимание би трябвало да обърнем на товарното пространство. Именно там се крие още една от значителните разлики сред 3er GT и общоприетия седан. Багажникът е голям, като при потребност той може да бъде повишен за сметка на местата за сядане откъм гърба. Това става с две лостчета, които автоматизирано прибират задните седалки и вършат пода еднакъв. Кората под задното стъкло пък е разграничена на две елементи, които могат да се демонтират и да се приберат на особено обособени места под главния под на багажника. С други думи товарното пространство може да стане голямо. Именно тук се крие преимуществото на GT пред седана - повече място за багаж и повече пространство за пасажерите откъм гърба.

Двигател, ходови характерности и цена



При множеството типове мотори, налични за 3 GT се предлага и задвижването на четирите колела - xDrive, което е еволюирало за модела. Тестваният от нас автомобил беше от версията 330 D и беше екипиран с фирмената 4х4 система. Моторът е мощен и поради по-леката каросерия предлага много прилична динамичност. Въпреки че е дизел обаче и, че по фабричен данни разходът му е 5.9 на 100, на процедура той не е от най-икономичните.



Средният разход, който регистрира ръб компютърът беше малко под 10 литра на 100 километра пробег. Иначе, колата е постоянна в завои, кормилото е осведомителен, а возията - оптимално мека. Цената също не е от най-ниските. Въпросната трансформация 330 D xDrive коства над 100 000 лева, само че другояче базовото 3 GT стартира 77 000 лева с Данък добавена стойност. Ето и цялостната ценова листа на модела.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР