Въпреки бойкота от Съединените щати, държавите членки на ООН подкрепиха

...
Въпреки бойкота от Съединените щати, държавите членки на ООН подкрепиха
Коментари Харесай

Въпреки съпротивата на САЩ и Унгария, ООН одобри глобалния миграционен пакт

Въпреки протеста от Съединените щати, страните членки на Организация на обединените нации поддържаха световния пакт за миграцията, обещавайки да засилят съдействието си за справяне с възходящите потоци от мигранти в света, съобщи БГНЕС.
Аплодисменти избухнаха в конферентната зала на Организация на обединените нации, когато окончателният текст бе утвърден след 18-месечни договаряния за сформиране на първия интернационален документ за ръководство на миграцията.
Повишеното въодушевление обаче се промени, когато унгарският външен министър Петер Сиярто взе думата, с цел да съобщи, че страната му евентуално ще се отдръпна от необвързващото съглашение. Министърът на външните работи изрази угриженост, че съглашението би могло да докара до по-строги ограничения, които да принудят държавните управления да отворят границите си за мигрантите - ход, който Унгария вижда като опасност за стабилността. „ Унгарското държавно управление ще реши в сряда дали да се отдръпна от световния контракт за миграция “, сподели той.
Ако Унгария се откаже от договорката, тя ще последва Вашингтон, който през декември разгласи, че се отдръпва от договарянията по контракта заради разпореждания, " несъвместими с американската имиграционна политика и политиката за бежанците ".
По време на визитата си във Англия президентът Доналд Тръмп разкритикува европейската имиграционна политика, като сподели, че " милиони и милиони хора, прииждащи в Европа, е нещо доста, доста тъжно ". " Мисля, че губите културата си ", сподели той в изявление за английски таблоид.
Глобалният контракт дефинира 23 цели за въвеждане на законна миграция и по-добро ръководство на притока, защото броят на мигрантите в международен мащаб се е нараснал до 250 милиона, или 3% от международното население.
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че държавните управления би трябвало да признаят, че " миграцията е позитивно световно събитие " и че мигрантите са нужни, с цел да се запазят пазарите на труда. На конференция в четвъртък той цитира персоналния си опит за наемането на служащи мигранти да се грижат за старата му майка в Португалия.
Документът ще бъде публично признат по време на конференция в Мароко на 10-11 декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР