Въоръжените сили на Украйна са унищожили през изминалата нощ ключов ...

Въоръжените сили на Украйна са унищожили през изминалата нощ ключов

Украйна унищожи ключов склад за руски боеприпаси

Въоръжените сили на Украйна са унищожили през миналата нощ основен склад за муниции на съветските войски в Донбас, в региона на оповестената за следена на цялостно от Русия Луганска област. Това е втората сходна офанзива за 24 часа след унижожаването на най-големия склад с амуниции в Снежное предната нощ.

Вчера съветската страна разгласи, че е превзела изцяло територията на Луганска област, а в среща с министъра на защитата Сергей Шойгу президентът на Русия го поздрави и му подреди да даде отпуска на бойците, участващи в сраженията в Луганск.Още по темата4 юли 2022 18:311484 юли 2022 17:1544 юли 2022 16:3772Според УНИАН офанзивата е станала в село Кадиевка половин час след среднощ и е доказана от източници на украинското разузнаване. Складът се е намирал в региона на Завода за бетонни произведения в града. По думите на очевидци боеприпасите са експлодирали в протежение на повече от 2 часа.

В мрежата са оповестени фотоси с пожарите и детонациите. По данни на разузнаването на Киев складът в Кадиевка е бил основен за доставяне с муниции и, съответно на снаряди за съветската войска в направлението Попасна - Северодонецк - Лисичанск - Бахмут.

Украинските офанзиви през последните две денонощия удостоверяват изказванията на Киев и на западни специалисти, че въоръжението от Съединени американски щати и западните сътрудници на Украйна към този момент се употребява в бойни условия.

“Оръжейните системи и боеприпасите от Съединени американски щати идват, само че към този момент не всички са тук. Те към този момент оказват въздействие, в случай че се съди по сполучливите офанзиви, които видяхме през последните дни. Това ще продължи. Това слага руснаците в по-уязвима позиция.” - разяснява някогашният специфичен представител на Съединени американски щати за Украйна Курт Уолкър.

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg