Въоръжените сили на Украйна са получили оръжия и боеприпаси на

...
Въоръжените сили на Украйна са получили оръжия и боеприпаси на
Коментари Харесай

Украйна е получила оръжия и боеприпаси за контранастъплението за над 30 млрд. долара

Въоръжените сили на Украйна са получили оръжия и муниции на стойност над 30 милиарда евро, което е повече от годишното харчене за защита на множеството страни от НАТО, като се изключи Съединени американски щати. Въпреки това, не е ясно дали тези средства ще бъдат задоволителни за идната контраатака на страната, написа " Фокус ", цитирайки Bloomberg.

За да успее в тази интервенция, Украйна ще би трябвало да организира комплицирана комбинирана интервенция без предимство във въздуха, което е доста мъчно. Това ще изисква съгласуване на пехота, бронирани машини, сапьори и противовъздушна защита, с цел да се усили оптимално въздействието на повече от 200 танка, 300 бойни машини на пехотата и други оръжия, получени от декември предходната година насам.

Въпреки тези подготовки, украинските командири въпреки всичко приканват за увеличение на броя на оръжията от Запада, в това число за противовъздушна защита и ракети с огромен обхват. Военните анализатори считат, че триумфът на украинските ВСУ ще зависи освен от съществуването на оръжия, само че и от образованието, разузнаването и способността за противопоставяне на съветската авиация.

Ако Украйна успее да реализира единствено незначителни триумфи в контраофанзивата си, това може да докара до нова задънена улица и засилен напън върху Киев да се откаже от окупираните територии като част от съглашението за преустановяване на огъня.

По-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски заяви, че контранастъплението се отсрочва, тъй като на ВСУ са нужни още оръжия и муниции.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР