Въоръжените сили на Украйна продължават да създават условия за контранастъпление

...
Въоръжените сили на Украйна продължават да създават условия за контранастъпление
Коментари Харесай

Американския Институт за изучаване на войната: Украйна се готви за освобождаването на Херсон

Въоръжените сили на Украйна не престават да основават условия за контранастъпление против Херсон. Те нападнаха позициите на съветските войски в региона на интернационалното летище край Чернобаевка.

Това се споделя в настоящия разбор на военната конюнктура в Украйна на американския Институт за проучване на войната (Institute for the Study of War, ISW), представен от украинските медии УНИАН и Обозреватель. Военни специалисти цитират геолокационни сателитни фотоси и данни от украински публични лица.

Предишния ден началникът на Херсонската районна военна администрация Сергий Хлан сподели, че на 5 юли украинските сили също са атакували съветския склад за муниции на жп гарата в Херсон.

А съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Геращенко означи, че окупаторите са инсталирали средства за противопоставяне на високоточни муниции в региона на Керченския мост.

ISW отбелязва още, че на 6 юли съветските войски са провели несполучливи настъпателни интервенции в северозападната част на Херсонска област и не престават да водят артилерийски обстрел по цялата южна ос, с цел да отхвърлен контранастъплението на украинските сили.

Според изказването на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна бранителите са спрели настъплението на окупаторите в посока Лозовое, на източния бряг на река Ингулец и на границата на Херсонска и Николаевска области.

Данните от отдалеченото наблюдаване на FIRMS демонстрират огромен брой пожари по административната граница на Херсонска, Николаевска и Днепропетровска области. Геолокационни фрагменти демонстрират, че и двете страни са стреляли с артилерия в региона на Снигуровка и Андреевка.

Украинското оперативно командване " Юг " добави, че съветските войски са нанесли ракетни удари по жилищна инфраструктура в село Нечаян (на към 33 км западно от Николаев), само че съветските Telegram канали настояват, че съветските ракети са " блъснали украински позиции ".

Обозреватель напомня, че елементи на съветската войска претърпяха нова загуба във краткотрайно окупираното село Чернобаевка в Херсонска област. Там нашите бойци унищожиха склада с муниции на окупаторите, акцентира украинската медия.

Украинският боен специалист Игор Козий отбелязва, че Руската федерация е коригирала проектите си за война против Украйна. И по този начин, когато въоръжените сили на Украйна преминат в контранастъпление за освобождение на окупираните територии, руснаците ще стартират да настояват, че украинците протягат ръка на „ изконно съветските земи “ и под този претекст ще разгласят обща готовност.

В същото време Американският институт за проучване на войната споделя, че задачите на Русия по време на нахлуването й в Украйна остават промяна на режима в Киев и унищожаване на суверенитета на страната. Военни анализатори са уверени, че Кремъл се готви за продължителна война.

Източник " Блиц "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР