Въоръжените сили на Украйна признаха, че руската армия и частната

...
Въоръжените сили на Украйна признаха, че руската армия и частната
Коментари Харесай

Киев призна, че руските сили са постигнали напредък в Бахмут

Въоръжените сили на Украйна признаха, че съветската войска и частната военна компания " Вагнер " са постигнали прогрес в опитите си да завладяват Бахмут - източният украински град, който стана епицентър на сраженията във войната, съобщи Ройтерс.

Вчера Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн, съобщи, че милицията на Евгений Пригожин печели терен в Бахмут.

Битката за Бахмут продължава няколко месеца и е най-кръвопролитната от началото на войната преди повече от 13 месеца.

Ръководителят на съветската група наемници " Вагнер " съобщи също, че боевете за украинския град Бахмут са нанесли съществени вреди на личните му сили, както и на украинската страна.

Защитниците на града го удържат и са отблъснали огромен брой офанзиви, споделиха украинските военни. Журналисти оповестиха за осезателен спад на интензивността на съветските офанзиви. Русия от своя страна твърди, че нейните сили не престават да печелят терен в Бахмут улица по улица.

В изявление за Асошиейтед прес, президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че вероятно рухване на основния източен град Бахмут може да докара до интернационален напън върху Киев да направи неприемливи отстъпки за подписване на спокойно съглашение. Зеленски също по този начин насочи покана към китайския президент Си Цзинпин да посети страната му.

Вчера Германия утвърди изпращането на спомагателна военна помощ за Украйна в размер на 12 милиарда евро, а Международната организация за атомна сила създава нова идея за отбрана на Запорожката нуклеарна централа. Генералният шеф на организацията Рафаел Гроси посети централата в Югоизточна Украйна за да оцени персонално обстановката с нейната сигурност.

Късно нощес Русия изстреля в космоса спътник за потребностите на министерството на защитата. Пускът бе осъществен от Въздушно-космическите сили на Руската федерация от космодрум в северната Архангелска област. Сателитът към този момент е изведен на орбита, заяви рано тази заран съветското министерство на защитата.
По обявата работи: Николай Петров БНР подкасти: Поколението Z BNR 2023 Podcast Следващият ден Тя на трета степен
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР