Въоръжените сили на Руската федерация са извели от строя 3491

...
Въоръжените сили на Руската федерация са извели от строя 3491
Коментари Харесай

Москва съобщи, че е унищожила почти 3500 военни обекта в Украйна

Въоръжените сили на Руската федерация са извели от строя 3491 обекта на украинската военна инфраструктура от началото на " специфичната военна интервенция " в Украйна, съобщи ТАСС, цитирайки представителя на министерството на защитата на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

" Унищожени са 123 безпилотни летателни апарата, 1127 танка и други бойни бронирани машини, 115 реактивни системи за залпов огън, 423 артилерийски оръдия и миномети, над 900 единици специфична военна автомобилна техника ", сподели Конашенков.

Тази заран е нанесен удар с високоточно оръжие с голем обхват по обекти на украинската военна инфраструктура. Изведени са от строя военното летище Василков и основният център за редиоразузнаване на въоръжените сили на Украйна в Бровари.

Украинците ще имат достъп до трудовия пазар в Австрия

Министърът на труда на Австрия Мартин Кохер заяви на конференция, че украинските бежанци ще имат достъп до пазара на труда. Бюрократичните стъпки ще са минимални, след регистрация хората ще получават позволение за работа. За тази цел държавното управление ще сътвори специфични пунктове, добави министърката по интеграцията Сузане Раб. Така на едно място ще се получава информацията и ще се попълнят всички нужни документи.

Такива " пунктове за услуги " ще бъдат основани във всички провинции, диалозите ще се водят благодарение на преводачи или на украински и съветски език. За бежанките организацията " Интеграционен фонд " ще провежда срещи с живеещи в Австрия украинки.

" Грижи ще се поставят и за децата ", акцентира министърът на образованието Мартин Полашек, към този момент се приготвят класове за ускорено образование на немски.

За всички, които имат потребност, ще бъдат проведени курсове и стратегии за проучване на немски език. За родителите ще се приготвят осведомителни пакети на британски и украински език за образованието в Австрия, които ще са общодостъпни в интернет.

Студентите от Украйна ще следват гратис, дипломите за приключена степен на обучение ще се признават по ускорена процедура.

Разрешителното за работа ще бъде гратис, нужна е единствено регистрация в Министерството на вътрешните работи и паспорт на емигрант. Всички курсове за спомагателна подготовка и обучение, проведени от Службата по труда, ще са налични и за бежанците.

По данни на министъра на вътрешните работи Герхард Карнер в Австрия са пристигнали 97 000 бежанци от Украйна. Въпреки, че 75 % от тях са декларирали предпочитание да продължат пътуването си и да не останат в страната, министър Карнер чака потоците към Австрия да се усилят.

За настаняване на бежанците Агенцията за оказване на помощ на нуждаещите се разполага с 27 000 места, измежду които са и 100 хотела. Тези квартири се разпределят сред провинциите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР