Въоръжени с интерактивни онлайн курсове, щедро финансиране и нови специализирани

...
Въоръжени с интерактивни онлайн курсове, щедро финансиране и нови специализирани
Коментари Харесай

В Китай университетите насаждат Мисленето на Си Цзинпин в умовете на студентите

Въоръжени с интерактивни онлайн курсове, обилно финансиране и нови профилирани научноизследователски институти, университетите в Китай се намират на фронтовата линия на опитите да се популяризира мисленето на китайския президент Си Цзинпин в Китай и по света, отбелязва " Ройтерс ".

От октомври доста университети в Китай сложиха " Мисленето на Си " в центъра на своите образователни проекти - първият път от епохата на Мао Цзедун, в който китайски водач е почетен с подобeн академичeн статут.

Задължителните идеологически курсове бяха обновени от университетите в отговор на напътствията от държавното управление, че идeите на Си би трябвало да влязат в учебниците, аудиториите и мозъците на студентите.

Мобилизирането на университетите, с изключение на обезпечаването на поддръжка за Си, е опит да се върне идеологията на Комунистическата партия на най-видно място в едно общество, което се развива политически апатично през десетилетията на бърз стопански напредък, акцентират специалисти по китайска политика.

Си Цзинпин желае полезностите на партията да бъдат по-добре признати от китайския народ, с цел да се подкрепи спомагателна легитимност, разяснява Майкъл Гоу, специалист по китайско висше обучение в университета в източния град Сучжоу.

" Разликата при ръководството на Си е, че той се пробва да разшири полезностите на страната толкоз, че те са привлекателни и резонират повече измежду хората, върху които страната желае да упражнява владичество ", разяснява специалистът.

Тласъкът за предоставяне на нов живот на приемането на партийната идеология идва, откакто китайският парламент рестриктивните мерки на управническия мандат за президентски пост, разчиствайки пътя за Си да ръководи доживотно, решение, което провокира всеобщо безпокойствие.

" Мисленето на Си ", което е безусловно сбирка на негови обществени изказвания, е всеобхватно управление за претенциите на Китай да се трансформира в икономическа и военна мощ до 2050 година под строгия надзор на ръководещата Комунистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР