Въоръжени мъже на борда на импровизиран брониран камион и няколко

...
Въоръжени мъже на борда на импровизиран брониран камион и няколко
Коментари Харесай

Автомобилни бомби избухнаха при бягство от затвор в Мексико

Въоръжени мъже на борда на спонтанен брониран камион и няколко други транспортни средства са нахлули в затвор в Централно Мексико, освобождавайки девет пандизчии. Съобщава се също, че нарушителите са запалили коли бомби в процеса.

Атаката против пандиза в град Тула стартира в ранните часове на сряда. Вътрешният секретар на щата Идалго, Саймън Варгас, сподели, че до момента в който въоръжените мъже щурмуват пандиза, другаде в града „ бяха изгорени две транспортни средства “, с цел да отклонят „ вниманието на управляващите “. Според локални медии става дума за коли бомби. Докладите цитират локален пожарникар, който споделя: „ Изглежда, че е взривно устройство “.

Нападателите са избягали от местопроизшествието с девет пандизчии. Смята се, че измежду тях е Хосе Артемио Малдонадо Мехия, водач на локална незаконна група. Смята се, че ръководената на бандата Mejía, известна като Pueblos Unidos, е профилирана в обири на гориво от локални тръбопроводи, както и в отвличания и изнудване.

Според локалните управляващи при престрелката в пандиза в Тула надзирател и служител на реда бяха ранени, като сега се организира всеобщо търсене за намиране на избягалите.

През последното десетилетие наркокартели и други банди са нахлули в мексиканските затвори многократно; обаче това, което отличава тази последна офанзива, е хипотетичното потребление на коли-бомби, което не е тактичност, употребена нормално от локалните незаконни организации. Властите обаче към момента не са удостоверили публично дали взривните устройства в действителност са били задействани или транспортните средства просто са били запалени.

В продължение на няколко десетилетия Мексико е в плен на картелно принуждение, до момента в който незаконни организации се борят за направления за трафик на опиати и надзор над територия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР