Въоръжени бойци откриха огън в събота по пост на ливанската

...
Въоръжени бойци откриха огън в събота по пост на ливанската
Коментари Харесай

Нападнаха пост на ливанската армия в долината Бекаа

Въоръжени бойци откриха огън в събота по пост на ливанската войска в северната част на долината Бекаа. Според портала El Nashra престрелката е станала в региона на Мекна в покрайнините на град Хермел. Не се оповестява информация за починали и ранени.

По-рано пресслужбата на Министерството на защитата на републиката разгласи потушаването на опит за контрабанда на бензин за прилежаща Сирия. В хода на това беше убит водач на камион, който отхвърли да спре на контролно-пропускателен пункт. В изказване на пресслужбата се отбелязва, че той се е опитал да насочи камиона си към бойците. Още двама контрабандисти, които са били в пилотската кабина, са арестувани от военнослужещите.
 Голям дефицит на гориво и медицински консумативи в Ливан
Голям дефицит на гориво и медицински консумативи в Ливан

Ливан страда от една от най-тежките стопански рецесии в света от повече от 150 години

През последните дни ливанските управляващи ускориха ограниченията за сигурност на границата със Сирия, поради острия дефицит на петролни артикули в страната заради рецесията. Изпълняващият длъжността вътрешен министър Мохамед Фахми съобщи, че " се подхващат ограничения за попречване на противозаконния експорт на бензин и мазут от страната ".

Според портала El Nashra нападението против армейския пост е осъществено от членове на клана Мекдад от Рас Баалбек, които са забъркани в противозаконната търговия с петролни артикули.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР