Въоръжена с най-големите запаси от никел в света и на

...
Въоръжена с най-големите запаси от никел в света и на
Коментари Харесай

Страната с най-големите запаси от никел в света има все по-големи амбиции за електромобилите

Въоръжена с най-големите ресурси от никел в света и на фона на възбрана за експорт на никелова руда, Индонезия се трансформира в незаменима за промишлеността за електрически транспортни средства. Само за три години страната подписа повече от дузина покупко-продажби на стойност над $15 милиарда $ за произвеждане на акумулатори и електрически автомобили, написа Reuters.

Индонеззия към този момент подписа с компании като Hyundai, LG Group и Foxconn. Следва ли Tesla?

Договор с най-скъпия производител на коли в света е идната цел на Индонезия. Президентът на страната Джоко Видодо направи всичко допустимо, с цел да убеди основния изпълнителен шеф Илон Мъск да създава електрически автомобили или акумулатори в обширния архипелаг на Югоизточна Азия.

" Наистина съм уверен, че тази промишленост ще пораства бързо, ще пораства доста бързо ", съобщи индонезийският президент в изявление предходната седмица.
 В Индонезия се строи най-големият в света цех за никел
Къде се строи най-големият в света цех за никел

Проектът би трябвало да бъде приключен до 2025 година

Индонезия разполага с общо 21 милиона тона потвърдени ресурси със наличие на никел, съгласно данните от Геоложката работа на Съединени американски щати. Това е близо една четвърт от международните ресурси.

Да притежаваш една четвърт от международните ресурси на никел в света

Индонезия е добила 1,4 милиона тона никел единствено през интервала януари-ноември 2022 година година, съгласно International Nickel Study Group. Това е надалеч пред втория по величина производител на никел - Филипините, които добиха 290 000 тона през същия интервал и повече от два пъти повече от производството на Индонезия от 606 000 тона през 2018 година.

Президентът на страната забрани износа на никелова руда през 2020 година, само че позволи износа на никелови артикули с по-висока стойност, принуждавайки фирмите да обработват и създават на сушата.
 Снимка 560684
Източник:

След това износът на Индонезия на обработен никел набъбна до над $30 милиарда през 2022 година, от към $1 милиард през 2015-а. Очаква се страната да съставлява половината от световното нарастване на производството на никел сред 2021-а и 2025 година, съгласно Международната организация по енергетика, защото търсенето на електрически транспортни средства нараства.

Всеки електрически автомобил употребява до 40 кг никел

" Индонезийското държавно управление построява цяла верига за обслужване на заводи за електрически транспортни средства ", кзва Виктор Чин - основен съветник в консултантската компания за метали CRU.
 Европейски Съюз усили вноса на никел от Русия, по какъв начин реагира Руският крал на металите Владимир Потанин
Европейски Съюз усили вноса от Русия единствено на една основна суровина, ето по какъв начин реагира Руският крал на металите

Търговията на Европейски Съюз с Русия беше мощно наранена след нахлуването на Русия в Украйна, с някои изключения

" Така че, има смисъл Tesla да включва в проектите си Индонезия, както за построяването на гигафабрика, по този начин и за произвеждане на коли ", акцентира специалистът.

Целта на Илон Мъск е да продаде 20 милиона електрически автомобили през 2030 година, което е повече от 15-кратно нарастване, по отношение на 1,3 милиона автомобила, продадени от Tesla през 2022 година. За задачата обаче ще би трябвало да построи още 7 или 8 " гигафабрики " - уреди, които създават електрически коли акумулатори в огромен мащаб - приблизително по една на към 12 месеца.

Индонезия има сходни амбициозни цели. Според президента на страната износът на никел може да нарасне 200 пъти по отношение на равнищата преди възбраната за експорт от към $1 милиард, в случай че страната сполучливо успее да построи екосистемата на електрически транспортни средства.

Бразилската минна компания Vale предвижда 44% скок в търсенето на никел до 2030 година, по отношение на равнищата от 2022-а, заради огромното търсене на акумулатори, предопределени за електрически автомобили.
 Снимка 602917
Източник:

Успехът на Индонезия с никела към този момент накара други страни да й подражават

Филипините възнамеряват да обложат износа на никелова руда, с цел да насърчат миньорите да влагат в преработката. Развитието на промишлеността в Индонезия е обичан план за индонезийския президент. Той се е заел да убеди Илон Мъск да влага в страната, като досега е водил два пъти диалози с шефа на Tesla.

Дори е предложил на Tesla концесия за рандеман на никел и данъчни облекчения за вложение в страната, тъй като е убеден, че договорката ще бъде финализирана.

Южна Корея, Канада и Мексико също се пробват да привлекат автомобилния производител. Компанията е подписала контракти за доставяне с никел на стойност към $5 милиарда от компании в Индонезия. Една област, която провокира угриженост за евентуалните вложители, е въздействието на никелодобивната промишленост върху околната среда и потреблението на въглища в за произвеждане на електрическа енергия.

Процесът на произвеждане на никел, подобаващ за EV акумулатори, има висок въглероден отпечатък и създава боклуци, които еколозите се притесняват, че могат да бъдат изхвърлени в океана. И въпреки всичко, международните производители на коли влагат или се доставят с никел от Индонезия, заради лимитираните други възможности и процъфтяващото търсене.
 Индонезия направи поръчка да стане четвърта стопанска система в света
Четвъртата по население страна в света направи поръчка да стане и четвърта стопанска система

Как счита да се придвижи от настоящето 16-о място
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР