Въоръжен палестинец в събота рани двама души при стрелба от автомобил

...
Въоръжен палестинец в събота рани двама души при стрелба от автомобил
Коментари Харесай

Двама ранени израелци при стрелба на Западния бряг

Въоръжен палестинец в събота рани двама души при стрелба от автомобил в град Хувара на Западния бряг. Това заяви " Ройтерс ", като цитира изказване на израелските военни.

Израелските медии оповестиха, че двете жертви са израелци. Няма неотложен коментар от палестински официални лица.

Военните оповестиха, че издирват обвинения нападател.

Това беше третият случай със стрелба около Хувара в границите на един месец. Това поражда опасения от принуждение тъкмо по време на свещения мюсюлмански месец Рамазан, който частично съответствува с еврейския празник Пасха през април.

В неделя, същия ден, когато израелски и палестински чиновници поеха задължения на среща в Египет за понижаване на ескалацията на насилието, въоръжен палестинец откри огън по израелска двойка в колата им в Хувара, ранявайки мъжа.

Въоръжен мъж от въоръжената групировка Хамас умъртви двама заселници в кола в същия град по време на първия кръг от израелско-палестинските договаряния за деескалация предишния месец в Акаба.

Заселниците дадоха отговор на тази офанзива, като подпалиха жилищата и колите на палестинците, убивайки минимум един палестинец.

През миналата година израелските сили направиха хиляди арести на Западния бряг и убиха повече от 200 палестинци, в това число бойци и цивилни, до момента в който повече от 40 израелци и трима украинци починаха при палестински набези.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР