Външното министерство на Русия връчи днес на посланика на Великобритания

...
Външното министерство на Русия връчи днес на посланика на Великобритания
Коментари Харесай

Напрежението се покачва! Москва протестира пред британския посланик

Външното министерство на Русия връчи през днешния ден на посланика на Англия протестна нота с обвиняването, че английски експерти са забъркани в украинска офанзива с дронове против съветския Черономорски флот, основан в Крим. " Подобни борби дейности на британците заплашват да ескалират обстановката и може да доведат до непредвидими и рискови последствия " заяви съветското дипломатическо ведомство, представено от Ройтерс.

Малка група хора скандираше: " Англия е терористична страна ", когато посланичката Дебора Бронърт пристигаше тази заран в постройката на съветското външно министерство в Москва. Тя напусна постройката половин час по-късно. Засега няма коментар от английска страна.

Говорителката на съветската дипломация Мария Захарова сподели, че Бронърт е извикана поради нападението в събота с дронове против анексирания Крим. В изказването се показва, че Лондон е обучавал украински военни, в това число водолази, за придобиване на " умения за осъществяване на саботажи в дълбоки води ". Според Захарова имало информация, че английските Военноморски сили са предали на украинската страна " избран брой безпилотни подводни апарати ".

Англия отхвърля да е взела участие в нападението в събота, само че не крие, че образова и въоръжава украински бойци. След тази офанзива с дронове Русия краткотрайно прекрати присъединяване си в издействаната от Организация на обединените нации договорка за експорт на зърно през Черно море.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР