Външното министерство на Русия се страхува, че въздушните връзки със

...
Външното министерство на Русия се страхува, че въздушните връзки със
Коментари Харесай

Руска медия: САЩ е страна на изгряващите рискове

Външното министерство на Русия се опасява, че въздушните връзки със Съединени американски щати може да бъдат прекратени поради проблеми с визите, издавани на съветските водачи. Това излиза наяве от официално съобщение на дипломатическото ведомство, осведоми централният съветски щемпел.

"Аерофлот - единствената компания, изпълняваща постоянни директни полети сред Русия и Съединени американски щати, може би ще бъде принудена да ги спре, тъй като екипажите срещат растящи компликации при приемането на американски визи ", се споделя в прессъобщението. Говорител на компанията прецизира, че екипажите й срещат пречки основно тъй като не могат да си запишат час за изявление. Това обаче е общ проблем за всички поданици на Русия, прибавя той.

Щатските дипломати в Русия изясняват проблемите с дефицит на личен състав - след изгонването на съветски дипломати от Съединени американски щати през септември Москва експулсира в отговор 755 чиновници от американската задача. Това трансформира приемането на американска виза в Русия в на практика невъзможна задача, написа електронният вестник. Оттогава руснаците пътуват до прилежащи страни, с цел да си вадят визи за Съединени американски щати. През март бе затворено американското консулство в Санкт Петербург и натоварването върху московския визов център набъбна още повече.

"Нямаме желание да спъваме активността на "Аерофлот " посредством визите. Ние не постъпваме по този начин. И тук нещата опират отново до пропускателната ни дарба - мнозина желаят, нагледно казано, да минат през доста тясно иглено ухо ", разяснява генералният консул на Съединени американски щати в Русия Лоурънс Тоби.

Руското външно ведомство парира с изказванието, че при "изравняването на дипломатическото наличие " не е ставало дума да се понижи таман броят на визовите чиновници. Според него това е решение на Вашингтон. "Тъй че няма спънки за работа по визите - стига да има предпочитание, а Съединени американски щати очевидно нямат такова ", цитира "Газета " изказване на външното министерство в Москва. "Визови прищявки ", обобщава в заглавие онлайн изданието "Вестник ".

"Комерсант " помества оценки на съветската Централна банка за въздействието на априлските наказания на Съединени американски щати върху стопанската система на Русия, която назовава в заглавие "Страна на изгряващите опасности ". Девалвацията на рублата поради тази мярка на Вашингтон се чака съвсем да не усили инфлацията, добавяйки към нея по 0,05 до 0,1 процентен пункт за половин година. Санкциите прочее ще се отразят по-силно върху основната рента и цената на парите - банката установи, че рискът за вложения в Русия е повишен с 0,5 пункта. А като цяло разширението на американските наказания може да повлияе зле на макроикономическата непоклатимост - регулаторът чака през второто полугодие неприятно комбиниране на външни и вътрешни фактори, което може да направи обстановката още по-крехка, добавя "Комерсант ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР