Външното министерство на Русия протестира пред Япония заради материали, които

...
Външното министерство на Русия протестира пред Япония заради материали, които
Коментари Харесай

Русия нападна Япония, че представила като свои Курилските острови на Г-20

Външното министерство на Русия стачкува пред Япония поради материали, които се появиха на уеб страницата на срещата на водачите на страните членки на Г-20 в Осака, в които Курилските острови бяха обозначени като част от Япония. Това разгласи на конференция говорителката на ведомството Мария Захарова.

" На 2 юли в Министерството на външните работи на Русия на посланик от посолството на Япония беше връчена протестна нота във връзка потреблението от японската страна на материали на срещата на върха на Г-20, в това число аудиовизуални, в които южните Курилски острови на Руската федерация са обозначени като територия на Япония ", сподели тя.

По думите на Захарова, в нотата се показва " злоупотребата на японската страна с функционалностите на ръководител " на Г-20 за поощряване на голословните териториални искания към Русия, които опонират на съответните документи, затвърждаващи резултатите от Втората международна война.

" Принудени сме да отбележим, че сходни дейности опонират на неведнъж заявеното от премиера на Япония Шиндзо Абе желание да се въздържа от стъпки, които биха могли да навредят на политическата позиция на другата страна и като цяло имат негативно влияние върху атмосферата на руско-японските връзки ", акцентира тя.

По-рано на формалния уебсайт на Г-20 беше оповестено видео, в което Курилските острови бяха обозначени като част от територията на Япония. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР