Външното министерство на Китай разкритикува остро САЩ заради критиките им

...
Външното министерство на Китай разкритикува остро САЩ заради критиките им
Коментари Харесай

Китай клейми лъжите на САЩ за отношението му към уйгурите

Външното министерство на Китай разкритикува остро Съединени американски щати поради рецензиите им против отношението на Пекин към уйгурите мюсюлмани в северозападната китайска област Синцзян, потвърждавайки, че обвиняванията били " неистини ", оповестяват международните информационни организации.

" Съединени американски щати освен са суперсила, само че и огромен измамник и огромен пропагандатор на неистини ", акцентира говорителката на китайското външно ведомство.

Тя също по този начин загатна за двуличие от страна на Вашингтон по въпроса, акцентирайки, че Съединени американски щати били " единствената страна в света, която е наложила възбрана против мюсюлмани ".

Представителят на Китай има поради указа, подписан от американския президент Доналд Тръмп през 2017 година, който не разрешава на жители на няколко най-вече мюсюлмански страни да пътуват до Съединени американски щати.

Миналата седмица Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) одобри закон за политиката за правата на индивида на уйгурите, който осъжда политиката на Китай във връзка с мюсюлманите в Синцзян. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР