Външно разкрива секции на екзотични островиКомандироват 400 души за комисиите

...
Външно разкрива секции на екзотични островиКомандироват 400 души за комисиите
Коментари Харесай

Българи гласуват от Осака до Доминикана

Външно разкрива секции на екзотични острови
Командироват 400 души за комисиите зад граница

На някои места няма български общности

Секции на екзотични острови ще провежда външно министерство. Българи ще гласоподават в Доминиканската република, където към този момент са подадени над 40 заявки. Там няма и българско дипломатическо посланичество. Секции ще има и на гръцки острови, където са събрани задоволително заявки. За първи път нашенци ще могат да гласоподават и в Осака.

Ако на другите екзотични места гласоподават по над 100 гласоподаватели, най-вероятно и през есента, когато ще има президентски избори, още веднъж ще би трябвало да отворим секция там, разясниха от външно министерство.
Извън България ще бъдат открити 784 изборни секции. Това ще бъде съществено предизвикателство пред ведомството, разяснява непрекъснатият секретар Иван Кондов.

В Азия, Австралия и Океания в 7 страни ще бъдат открити 16 секции. В Близкия изток и Африка ще бъдат разкрити 16 секции в 13 страни. В 7 страни в Източна Европа и Централна Азия секциите ще са 17. В Югоизточна Европа в 12 страни ще има 172 секции. В Европа в 22 страни ще бъдат открити 483 секции.
Калин Анастасов, заместник-председател на работна група „ Избори”, уточни, че най-вече ще са секциите във Англия - 135, което е 17% от всички. След Англия е Германия със 117 секции, по-късно е Турция със 112. Испания е с 67, а Гърция е с 32 секции.

От България ще бъдат изпратени 400 души за присъединяване в изборни комисии в чужбина.

Решение

ЦИК пусна поръчка за машини

ЦИК открива прoцeдурa пo ЗOП зa дocтaвкa нa 1693 мaшини зa глacувaнe. Прoгнoзнaтa cтoйнocт нa oбщecтвeнaтa пoръчкa, кoятo включвa 19 500 cмaрткaрти и coфтуeрнa пoддръжкa, e 8 923 400 лeвa.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР