Външно политическата линия на Турция и в частност скандала с

...
Външно политическата линия на Турция и в частност скандала с
Коментари Харесай

Бивш наш консул в Одрин: Оригинално решение на Ердоган

Външно политическата линия на Турция и в частност абсурда с десетте посланика е автентично решение на Ердоган в предизборната му акция. Това сподели някогашния общоприет консул на България в Одрин Георги Димов за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “. Според него тази сюжетна линия в политиката на Турция е основана на спадащата поддръжка на Ердоган насочил се към нов президентски мандат. На въпрос по какъв начин това ще се отрази на връзките ни с Турция Георги Димов сподели:

“Ние би трябвало да водим уравновесена и деликатна политика по отношение на прилежаща Турция. Ако Анкара извърши поставените условия и критерии, българската позиция е „ за “ участие на Турция в Европейски Съюз и това е вярната позиция, като тя придава доста огромна тежест и легитимност на битката за човешките права, какъвто е и Осман Кавала от където потегли абсурда “, изясни някогашният консул на България в Одрин.

Георги Димов добави, че в случай че в действителност президентът Ердоган изгони десетте посланика, Турция ще изпадне в интернационална изолираност, тъй като това е невиждан случай, освен за практиката на Турция, а и в международен мащаб, като нормално сходни дейности се случват по време на войни или на доста изострена обстановка. Той обърна внимание, че това е най-високото допустимо равнище в интернационалните връзки и няма по какъв начин да не провокира отзив в политиката на засегнатите страни.

Георги Димов обърна внимание и на въпроса за независимостта на турската правосъдна система, където има доста съществени въпросителни и рецензии. И те са кардинални, няма по какъв начин България да не застане зад тях, тъй като единствено от кардинална позиция страната ни може да гради връзките си с Турция, безапелационен беше някогашният консул на България в Одрин Георги Димов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР