Външно министерство излезе със специално предупреждение към българите в чужбина

...
Външно министерство излезе със специално предупреждение към българите в чужбина
Коментари Харесай

Външно със специално предупреждение заради мощния тайфун Мангхут

Външно министерство излезе със особено предизвестие към българите в чужбина поради прекосяването на мощния ураган " Мангхут " през Филипините и насочването му към Китай и Хонконг. 

От външното ни министерство предлагат на българските жители, пребиваващи или пътуващи в района, да съблюдават прецизно напътствията за сигурност на локалните служби. При нужда сънародниците ни могат да се обаждат на разкритата денонощна телефонна линияв посолството ни в Ханой на номер +84 123 940 9129. 

Мангхут се движи на запад с 25 км/ч, насочвайки се към Южен Китай или Хонконг.

Очаква се северните виетнамски провинции да бъдат наранени от мощни дъждове и вятър на следващия ден и вдругиден.

Тайфунът към този момент взе четири жертви по пътя си. Двама спасители са починали при битка със свличанията на земни маси на Филипините, съобщи ДПА.

Разрушителната буря е задвижила над 40 свлачища в северния район Кордилера, съобщи Рикардо Джалад, изпълнителен шеф на националния съвет за ръководство на рисковете. " До момента при интервенциите са починали двама спасители ", добави той и посочи, че е допустимо броят на жертвите да нарасне. Спасителните екипи непрекъснато оповестяват за нови вреди, породени от тайфуна Мангхут, предава Българска телеграфна агенция.

Други две дами са починали в град Багио също при срутване на земни маси, съобщи Франс прес. Телата им са открити от служители на реда след сриване на част от рид, подкопан от мощните дъждове.

Тайфунът Мангхут отслабна над северните Филипини и се чака да се насочи отвън филипинската територия довечера, оповестява ДПА. Скоростта на непрекъснатите ветрове спадна до 170 км/ч, с пориви достигащи 260 км/ч. Това е най-силният досега ураган, засегнал Филипините тази година.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР