Външният министър в оставка Екатерина Захариева се срещна с посланика

...
Външният министър в оставка Екатерина Захариева се срещна с посланика
Коментари Харесай

Екатерина Захариева се срещна с руския посланик Елеонора Митрофанова

Външният министър в оставка Екатерина Захариева се срещна с посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова.

На този стадий, нито от външно министерство, нито от съветското посолство оповестяват детайлности за диалога сред двете.

След края на срещата Митрофанова не заяви пред медиите защо са си говорили.

Вчера Екатерина Захариева загатна, че диалогът сред двете ще бъде тежък. Това стана откакто прокуратурата разгласи, че шестима съветски жители, които най-вероятно са чиновници на съветското ГРУ, са обвинени като имащи отношение за 4 гърмежа в хранилища и цехове за произвеждане на муниции у нас.

Тази заран на работно заседание при премиера в оставка Екатерина Захариева и Бойко Борисов също обсъждаха тази тематика, директно преди срещата с дипломат Митрофанова.

" Знаете, че нашият блян е да развиваме равнопоставени и естествени връзки с тях, само че постоянно когато се визира националната сигурност на България и се правят дейности в нарушавания на интернационалните задължения на двете страни, ние реагираме ", сподели Екатерина Захариева - министър на външните работи в оставка.

" Особено за палежа в склад, беше осъществен толкоз професионално, че чак в този момент, когато подредиха целия пъзел стана ясно, че той не е инцидентен. А са изчезнали и изгорели материалните доказателства от предходните гърмежи. Така, че през вчерашния ден и прокурорите споделиха доста ясно, до момента в който тече следствието, доста малко да се приказва, само че безкомпромисно. Аз съм уверен, че ти доста ясно ще разграничиш - дружбата, православието, църквата - всичко това. Те са наши другари. Няма да шпионстват тук. ", сподели министър председателят в оставка Бойко Борисов.

След като Чехия разкри, че съветски жители имат отношение към гърмежите през есента на 2014 година в чешки склад за боеприпаси, Чехия изгони 18 съветски дипломати.

Дали сходно нещо ще направи и България след разкритията на гърмежите в хранилища и цехове за произвеждане на муниции у нас, следва да разберем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР