Външният министър на Украйна каза, че спешната нужда на страната

...
Външният министър на Украйна каза, че спешната нужда на страната
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Ситуацията в региона на Донбас в източната част на страната е изключително тежка

Външният министър на Украйна сподели, че незабавната потребност на страната му от още оръжия може да бъда систематизирана с две съкращения: РСЗО (ракетни системи за залпов огън) и Ей Ес Ей Пи (от британски: ASAP, as soon as possible - допустимо най-скоро), съобщи Асошиейтед прес.

Дмитро Кулеба сподели, че обстановката в района на Донбас в източната част на страната е " извънредно тежка ". Ракетните системи биха могли да оказват помощ украинските сили да се опитат да си върнат контрола над места като град Херсон в южната част на страната.

В свое изявление в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос Кулеба съобщи, че е провел към 10 двустранни срещи с други водачи, чиито страни имат такива системи. " Отговорът, който получавам, е " Дадоха ли ви ги към този момент американците? ", сподели той, визирайки водачеството на Съединени американски щати. " Така че това е тежестта на това да бъдеш водач. Всички гледат теб. Така че Вашингтон би трябвало да съблюдава обещанието си и да ни даде ракетни системи за залпов огън колкото се може по-скоро. Другите ще ги последват ", добави Кулеба.

" Ако не получим РСЗО допустимо най-скоро, обстановката в Донбас ще стане още по-лоша, в сравнение с е в този момент ", сподели украинският външен министър. " Всеки ден, през който някой седи във Вашингтон, Берлин, Париж и други столици и обмисля дали да направи или да не направи нещо, ни коства животи и територия ", съобщи Кулеба.

По думите на украинския външен министър предлагането на Русия за повдигане на блокадата на черноморските пристанища на Украйна в подмяна на облекчение на глобите е опит за " изнудване " на интернационалната общественост, съобщи Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР