Външният министър на Сирия Файсал Мекдад призова днес европейските държави

...
Външният министър на Сирия Файсал Мекдад призова днес европейските държави
Коментари Харесай

Сирийският външен министър призова Европа да изпрати помощ въпреки наложените от Запада санкции

Външният министър на Сирия Файсал Мекдад прикани през днешния ден европейските страни да окажат помощ на страната му след смъртоносното земетресение, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Пред ливанската телевизия " Ал Маядин " той сподели, че наложените наказания не са опрощение за страните да не изпратят своята помощ към Сирия.

Сирийски длъжностни лица от дълго време настояват, че западните наказания пречат на опитите за възобновяване в регионите, където 12-годишният спор е смълчан. Съединени американски щати и Европа споделиха, че глобите имат за цел да подбуден сирийското държавно управление към политически развой, който да постави завършек на спора.

Най-малко 1832 души са починали, а хиляди са ранени в Сирия след няколко смъртоносни трусове и последвали вторични земетресения в прилежаща Турция, оповестиха управляващите в страната.

Новинарската организация САНА заяви за минимум 812 починали и 1449 ранени в провинциите Латакия, Хама, Идлиб, Тартус и Халеб, които са под контрола на държавното управление.

Най-малко 1020 са починалите, а 2400 - ранените, в следената от опозицията северозападна част на Сирия, като се чака броят им да " се усили фрапантно ", споделиха избавителните екипи, известни като " Белите каски ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР