Външният министър на Саудитска Арабия отхвърли искането на Турция за

...
Външният министър на Саудитска Арабия отхвърли искането на Турция за
Коментари Харесай

Рияд отхвърли идеята за международно разследване за смъртта на Хашоги

Външният министър на Саудитска Арабия отхвърли настояването на Турция за интернационално следствие на убийството на журналиста Джамал Кашоги в саудитското консулство в Истанбул, съобщи AFP.
Рияд има собствен " проверяващ орган " и " отхвърля " без значение следствие за убийството на Кашоги, който е бил " мощно дрогиран ", преди да бъде разчленен, сподели министър Адел ал Жубейр.
" Това към този момент е юридически случай и по този метод е в ръцете на правосъдната власт в Саудитска Арабия ", съобщи Жубейр пред кореспонденти в Рияд.
Турските публични лица показаха подозрение дали Саудитска Арабия е склонна да спомага фактически на управляващите за убийството на Кашоги.
В сряда турският външен министър Мевлут Чавушоглу прикани за интернационално следствие на убийството на Кашоги на 2 октомври, напомня AFP.
" В началото казахме, че сме формирали работна група със Саудитска Арабия и че нямаме желание да отнесем убийството в интернационален съд ", сподели Чавушоглу пред Народното събрание.
Той добави, че това към този момент не е по този начин и в този момент държавното управление има вяра, че " интернационалното следствие е наложително ". " Ще създадем всичко належащо, с цел да хвърлим светлина върху всички аспекти на това ликвидиране ", сподели министърът.
Саудитска Арабия направи публично самопризнание, че Кашоги е бил разчленен в консулството в Истанбул и съобщи, че желае смъртно наказване на пет души, упрекнати в убийството.
Жубейр съобщи, че принц Мохамед, могъщият 33-годишен правоприемник на трона, " няма " безусловно нищо общо с убийството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР