Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви на съвместна пресконференция

...
Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви на съвместна пресконференция
Коментари Харесай

Лавров: Никой извън Балканите не трябва да създава конфликтни ситуации

Външният министър на Русия Сергей Лавров съобщи на взаимна конференция с босненския си сътрудник Игор Църнадак в Сараево, че никой извън не би трябвало да основава конфликтни обстановки на Балканите и да претендира за цялостен надзор над района, заяви МИА, представени от БГНЕС.
„ Нито един от тези външни играчи не би трябвало да се преструва, че ще управлява Балканите, до момента в който на други ще бъде отказано влизане. Страната ни работи в тясно съдействие както с Европейския съюз, по този начин и със Съединените щати, в това число в съгласуването на Дейтънското съглашение. Не виждам повода, заради която това съдействие би трябвало да бъде сложено под съмнение”, сподели Лавров.
Крунак съобщи, че Босна и Херцеговина нямат желание да трансформират позицията си и да се причислят към глобите на Европейски Съюз против Русия.
„ Имаме доста положително съдействие на интернационалната сцена. Днес още веднъж потвърдихме, че това ще продължи и няма да променим позицията за въпросите, които са значими за Русия, а това са глобите, въпросът за Косово и други настоящи теми”, уточни Църнадак.
Той добави, че специфичните връзки сред Русия и Република Сръбска не са спънка за развиването на връзките сред БиХ и Москва.
Лавров е на работно посещаване в БиХ, а е планувано денем да посети Баня Лука, където ще има среща с президента на Република Сръбска Милорад Додик, както и със сръбския външен министър Ивица Дачич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР