Външният министър на Испания осъди „екзекуцията“ на чучело на бившия

...
Външният министър на Испания осъди „екзекуцията“ на чучело на бившия
Коментари Харесай

Мадрид осъди „екзекуцията“ на Пучдемон

Външният министър на Испания осъди „ изтезанието “ на плашило на някогашния каталунски сепаратистки водач Карлес Пучдемон, което бе запалено и простреляно в южно село с наближаването на изборите.
" Отхвърлям ужасното деяние против фигурата на Карлес Пучдемон в Сорипе и деянията на назадничавост, на които разнообразни претенденти са станали жертва в тази предизборна акция, " писа Жозеп Борел.
Всяка година на Великден, Сорипе провежда подправената екзекуция на фигура, предопределена да съставлява " това, което е негативно за обществото ", което те назовават " подпалване на Юда ".
Тази година няколко мъже, в това число общински служители на реда, стреляха по плашило на Пучдемон десетки пъти, съгласно фрагменти, предавани от испански медии.
Истинският Пучдемон понастоящем живее в чужбина в заточение, откакто избяга от Испания след несполучливия опит за обособяване на Каталуния от Испания през октомври 2017 година
Актът на изгаряне на чучела на разнообразни персони не е нов в Испания, където се организира на известни и по-малко известни обичайни фестивали.
Но този път подправеният Пучдемон беше " екзекутиран " в миг, когато напрегната и бурна изборна акция се води преди неделния избор, на който бъдещето на Каталуния ще е главен въпрос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР