Външният министър на Индонезия проведе спешна среща в Мианмар с

...
Външният министър на Индонезия проведе спешна среща в Мианмар с
Коментари Харесай

Мианмар под прицел заради конфликта с рохингите

Външният министър на Индонезия организира незабавна среща в Мианмар с водача Аун Сан Су Чи, с цел да обсъдят продължаващите конфликти в размирния Ракхайн и последната вълна на наслие там, довела до стотици убити и десетки хиляди бежанци.

Нобеловият лауреат е под напън поради ориста на мюсюлманското малцинство там.

Срещата се организира на фона на митинги пред посолството на Мианмар в индонезийската столица Джакарта, по време на които по постройката са били хвърляни " коктейли Молотов ".

 Ердоган дефинира убийството на Рохинги в Мианмар за геноцид
Ердоган дефинира убийството на Рохинги в Мианмар за геноцид

Той счита, че е морална отговорност на Турция да се опълчи на събитията в Мианмар

Отношението към 1,1 милиона Рохинги от будисткото болшинство в Мианмар е най-голямото предизвикателство пред водача Аун Сан Су Чи, който е упрекван от западните критици в безразличие към преследването на малцинството.

Неотдавнашното принуждение бележи трагична ескалация на спора, който е с нова мощ от октомври, когато сходни, само че доста по-малки офанзиви на Рохинги против военни постове породи жесток боен отговор.

Само за последната седмица в Бангладеш са избягали 73 000 души и лагерите, в които те са настанявали към този момент са запълнени.

Турският президент Реджеп Ердоган дефинира като " геноцид " политиката по отношение на рохингите, а английският външен министър Борис Джонсън предизвести, че протичащото се петни репутацията на Мианмар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР