Външният министър на Германия Аналена Бербок се готви да изгони

...
Външният министър на Германия Аналена Бербок се готви да изгони
Коментари Харесай

Германия гони над 30 руски дипломати по подозрения за шпионаж

Външният министър на Германия Аналена Бербок се готви да изгони от страната повече от 30 дипломати на Руската федерация, заяви немското издание " Фокус ". " Федералният министър на вътрешните работи Нанси Фейзър мощно пришпори своите ловци на сътрудници. В скорошно изявление Фейзер, под чието управление са Федералната работа на престъпната полиция и Федералната работа за отбрана на конституцията, сподели, че съветските секрети служби непрестанно употребяват нови способи за офанзива ", написа изданието.
 
А Аналена Бербок отива по-далеч, тя непосредствено възнамерява да изгони повече от 30 упълномощени в Берлин руснаци. Според констатациите на органите за сигурност на Берлин, обвинените дипломати употребяват дипломатическия си имунитет, с цел да вербуват нелегално немски информатори от политиката, бизнеса, науката и военните за агентурни, саботажни или дезинформационни интервенции.
 
Шпионите на Путин постоянно са държали Германия в полезрението си. Така е било и преди, и след обединяването. Резидентурите на тайните служби на Москва, ситуирани в посолството в Берлин и в няколко консулства, явно са по-натоварени през днешния ден, когато имат към 160 чиновници, в сравнение с по времето на студената война.
 
Според анализите в Германия офанзивата против Украйна е втвърдила фронтовете. Федералното държавно управление знае, че всеобщото
Всичко за Вашата сватба
експулсиране на хванатите водещи сътрудници агенти няма да остане без последици. " В подмяна Кремъл ще разгласи вероятно още по-голям брой немски дипломати за нежелани ", изяснява чиновник на външното министерство пред " Фокус ".
 
През декември м. година три дни преди Коледа службата за сигурност арестува 52-годишния Карстен Л., шеф на отдел във Федералната разследваща работа (BND) от Вайлхайм в Горна Бавария. Твърди се, че Л. е разкрил на ФСБ на Русия строго поверителни документи за международния радио шпионаж на немското външно разузнаване. Карстен, който е татко на две деца е запазил цялостно безмълвие по време на разпитите. Неговият съизвършител Артур Е. е изложил пред контраразузнаването няколко версии, тъй че цялостният обсег на измяната към момента не е обяснен.
 
В момента немското разузнаване BND работи, с цел да се отбрани по-добре против къртици и механически офанзиви. Партньорските служби от НАТО следят с съмнение събитията в службата. " Всеки, без значение дали е американец, британец или французин, желае да бъде сигурен, че съдействието с тайните служби с германците е несъмнено и нищо не изтича ", споделя почитан държавен чиновник.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg