Външният министър Екатерина Захариева определи такса“ коронавирус, искана от консула

...
Външният министър Екатерина Захариева определи такса“ коронавирус, искана от консула
Коментари Харесай

Захариева обеща връщане на парите, събирани незаконно от консула ни в Хага


Външният министър Екатерина Захариева дефинира „ такса “ ковид, желана от консула на България в Хага, като противозаконна и неприемлива.

“Няма по какъв начин да се вкарват такси, които не са разказани в детайли в Наредба 3 и които не са за даване на услуги. На 6 април е въведена такава такса от консула. Двама души са я платили - един българин и един чужденец. Свилен Илиев обяснил, че е имал желание да се съберат пари, с цел да се сложат разграничителни уреди пред консулската работа. Но по този начин или другояче консулската работа е ремонтирана предходната година. Парите ще им бъдат върнати ”, даде обещание Захариева в ефира на Българска национална телевизия.

Срещу Свилен Илиев ще бъде формирано дисциплинарно произвеждане.

Много малко туристи към момента има в чужбина поради пандемията. Доста страни в Латинска Америка и Африка са затворили въздушното си пространство за полети от Европа, разяснява външният министър.

Тя посъветва българските жители да пътуват единствено в краен случай.

“Правителството и Националният действен щаб доста съответно реагираха на пандемията. Тя изненада всички. Пионери сме в част от ограниченията, само че това не е съревнование. Всички сме дружно в това. Нашата стопанска система е доста обвързвана с европейската и международната ”, означи още Захариева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР