Външният министър Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до държавния секретар

...
Външният министър Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до държавния секретар
Коментари Харесай

Най-малко 20 души са убити при стрелба в Тексас

Външният министър Екатерина Захариева изпрати съболезнователна депеша до държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео във връзка със стрелбата в търговски център в тексаския град Ел Пасо, при която починаха минимум 20 души, а други 26 бяха ранени.

За случая заяви губернаторът на Тексас Грег Абът. Той разгласи, че за нападението е арестуван 21-годишен бял мъж, живеещ в региона на Далас. Абът сподели, че това е един от най-кървавите дни в историята на щата.

Властите проверяват версията за закононарушение, осъществено от ненавист. В Съединени американски щати по този начин се отбелязват обичайно дейности, ориентирани против хора поради тяхната раса, вяра или полова ориентировка. В интернет пространството се появи манифест, който се твърди, че е написан от стрелеца, умъртвил през вчерашния ден 20 души в Ел Пасо, оповестява Агенция Франс Прес. В него се жигосва "нашествието " на латиноамериканци в Тексас и се прави отпратка към нападението против две джамии в новозеландския град Крайстчърч, където бяха убити на 15 март 51 души. Ел Пасо е на границата с Мексико и 80 % от 680-хилядното му население са латиноамериканци.

Президентът Доналд Тръмп осъди кървавото нахлуване. "Стрелбата в Ел Пасо, Тексас, е освен трагична, само че е и акт на безволие. Заставам зад всички в тази страна в осъждането на днешния омразен акт. Няма аргументи или извинения, които могат да оправдаят убийството на почтени хора ", написа в Туитър президентът и добави, че със брачната половинка му Мелания се молят за хората в Тексас.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР