Външният министър Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по

...
Външният министър Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по
Коментари Харесай

Захариева: ЕС трябва да обмисли и върне обратно в Европа определени производства

Външният министър Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на взе участие във видеоконферентен Съвет „ Външни работи “.

Тя акцентира стратегическото значение на съдействието с Китай – страната е значим сътрудник, само че и мощен стопански съперник.

"Стокообменът сред Европейски Съюз и Китай през 2019 година възлиза на 644,4 милиарда евро, което подрежда Китай на второ място измежду комерсиалните сътрудници на Европейски Съюз след Съединени американски щати. Трябва да използваме идните през юни и септември Среща на върха ЕС-Китай и среща на европейските водачи с Китай, с цел да си сложим реалистични цели и да преследваме съответни резултати ", разяснява Захариева.

"Важно е да реализираме всеобхватно капиталово съглашение ЕС-Китай и да се стремим към еднакъв достъп на европейските артикули и компании на китайския пазар. В Европа сме признателни на помощта, оказана от Китай в битката с ковид. Ние също помогнахме на Пекин. Казах пред сътрудниците си и, че един от уроците на рецесията е, че Европейски Съюз би трябвало да обмисли и върне назад в Европа избрани производства, с цел да не бъдем подвластни в сериозни моменти от която и да е било трета страна ", посочи още тя.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР