Външните министри от ЕС ще обсъдят в четвъртък на заседание

...
Външните министри от ЕС ще обсъдят в четвъртък на заседание
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС се събират да обсъдят обстановката във Венецуела

Външните министри от Европейски Съюз ще обсъдят в четвъртък на съвещание в Букурещ ситуацията във Венецуела, заяви представител на Европейската работа за външна активност.

"ЕС е подготвен да поддържа смяна на основата на либерален и парламентарен развой. Европейски Съюз изрази цялостна поддръжка за Народното събрание в Каракас и за нови, свободни и почтени избори президентски по интернационалните условия ", добави представителят.

Той не посочи какъв брой време Европейски Съюз дава на управляващите във Венецуела, с цел да произведат нови избори. В изказването на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността от 26 януари се посочваха "няколко дни " време за предприемането на дейности.

"Необходими са дейности в идващите дни, тъй като сегашната конюнктура не може да продължава ", съобщи представителят. Очакваме явен сигнал от венецуелските управляващи и Европейски Съюз е обединен по този въпрос, добави той.

Говорителят отхвърли да има противоречие сред позициите на Европейски Съюз и на някои европейски столици. Не виждам несъответственост на позициите до момента, разясни той във връзка апелите на някои европейски правилества за период за решение на венецуелската рецесия до осем дни, както и за признаването на властта на самопровъзгласилия се за държавен глава Хуан Гуайдо.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР