Външните министри на страните-членки на Европейския съюз договориха новите санкции

...
Външните министри на страните-членки на Европейския съюз договориха новите санкции
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС договориха санкциите срещу Русия

Външните министри на страните-членки на Европейския съюз договориха новите наказания против Русия. Сред тях е и изключването от системата SWIFT.

Това заяви висшият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел на конференция след незабавна видеоконферентна среща на външните министри на страните от Европейски Съюз.
 Европейски Съюз постанова наказания и на Путин и Лавров
Европейски Съюз постанова наказания и на Путин и Лавров

Символично оставя вратата за дипломация

" Съгласихме се да увеличим броя на хората и институциите, които ще бъдат обект на ограничаващи ограничения ", сподели той.

Пълният лист ще бъде оповестен в понеделник.

Припомняме, че Европейският съюз (ЕС) разгласи, че ще забрани за всички съветски самолети достъп до своето въздушно пространство. Това съобщи в неделя ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Страните от Европейския съюз затварят въздушното си пространство за съветските самолетни компании

Спира се и достъпът до съветските държавни медии.

Мярката е част от пакет от наказания, по който има съглашение сред страните от общността. Той включва възбрана да се доставят на Русия самолети и аварийни елементи за тях, в това число за персонално прилагане.

Документът планува и възбрана да се продават директно или индиректно на съветската страна артикули и технологии, прилагани в авиацията или галактическата сфера - без значение от това, дали са създадени в Европейски Съюз.

Стоките от листата не може да бъдат доставяни на съветски физически и юридически лица, нито да бъдат употребявани в Русия. Забранява се също те да бъдат застраховани - директно или индиректно, както и да бъдат презастраховани.
 И Европейски Съюз удря с огромни наказания Русия
И Европейски Съюз удря с огромни наказания Русия

Мерките обгръщат финансовия, енергийния и транспортния бранш

Няма да може да се прави диагностика, нито да се ремонтират или модифицират самолети, които са съветска благосъстоятелност. Същото важи и за техни съставни елементи.

Доставките на артикули и елементи могат да продължат до 28 март 2022 година, само че единствено по контракти, подписани до 26 февруари 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР