Външните министри на Русия и Иран разкритикуваха оръжейните доставки на

...
Външните министри на Русия и Иран разкритикуваха оръжейните доставки на
Коментари Харесай

Русия и Иран: НАТО извършва подривна дейност в Украйна

Външните министри на Русия и Иран разкритикуваха оръжейните доставки на Запада за Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Още един път обръщаме внимание на подривната активност на страните от НАТО, които отдавна са забъркани в конфликта в Украйна ", сподели съветският министър на външните работи Сергей Лавров на конференция.

Той разгласи, че страните от НАТО са забъркани в спора и водят война на страната на Киев. Любима опорка на Кремъл е внушението, че Западът взе участие във войната на страната на Украйна. Чрез разпространяването ѝ се реализират две цели - оправдавават неуспехите на прехвалената съветска войска, сякаш изправена против груповата мощност на НАТО; упрекват западните страни, че носят виновност за продължаването на спора. Всъщност, съдружниците на Украйна ѝ оказват финансова и военна поддръжка, само че не изпращат лични бойци на фронта. Дори шефът на " Вагнер " Пригожин изобличи тази неистина.

Реално войната може да завърши още през днешния ден, в случай че руснаците изоставен окупираните територии в Украйна.  

Междувременно първият посланик на Техеран Хосейн Амир Абдолахиан предложи поддръжката на Иран за ходатайство за реализиране на спокойно съглашение.

" Западът продължава да въоръжава Украйна, с което усложнява обстановката ", сподели той.

Двамата външни министри разговаряха и за опитите да бъде възродена нуклеарната договорка за Иран и стратегическото съдействие сред страните.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР