Външните министри на Г-7 - седемте най-развити индустриални държави, единодушно

...
Външните министри на Г-7 - седемте най-развити индустриални държави, единодушно
Коментари Харесай

За Г-7 поведението на Русия е зловредно, но оставиха вратата отворена

Външните министри на Г-7 - седемте най-развити индустриални страни, единомислещо се опълчиха на дестабилизиращото държание на Русия, само че се съгласиха да оставят отворена вратата за разговор с Москва, заяви върховен американски представител. Външните министри на Англия, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция и Япония, които се събраха през вчерашния ден на двудневна среща в Торонто, Канада, разискваха напреженията с Русия, Иран и Северна Корея, както и обстановката във Венецуела и Мианмар.

" Г-7 единомислещо се опълчва на зловредното държание на Русия ", съобщи пред публицисти висшият представител на Държавния департамент на Съединени американски щати, поискал анонимност. " Има подготвеност измежду членовете на Г-7 за разговор с Русия, само че наред с това ние я държим виновна за зловредните й дейности и за напъните да дестабилизира (други) страни ", добави той.

Министрите ще издадат през днешния ден заключителна декларация, в която ще потвърдят непреклонната си линия към Москва, прибавя Ройтерс, като цитира източници, осведомени с полемиките в Торонто.

" Декларацията ще бъде твърда поради това, което направиха руснаците до момента. Но тя може да се интерпретира и като опазване на отворена врата ", сподели източник, поискал анонимност, и добави: " Ние им споделяме: в случай че желаете да се отнасяме към вас като към велика мощ, работете с нас. "

Германският външен министър Хайко Маас прикани Москва да помогне за споразумяване на рецесията в Сирия, където Русия и Иран поддържат президента Башар Асад.

" Ние знаем, че сирийският спор не може да бъде организиран без Русия. Но тя би трябвало да направи градивни оферти ", сподели той през вчерашния ден пред публицисти.

Външните министри приготвят срещата на водачите на Г-7 в Квебек, в Канада, на 8 и 9 юни.

Те няма да разискват нови наказателни ограничения против Москва, тъй като Англия, Франция, Германия и Италия членуват в Европейския съюз, който би трябвало да вземе групово решение какви ограничения да предприеме. Но този въпрос евентуално ще бъде обсъден в двустранни диалози сред страните от Г-7, показва Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР