Външните министри на Франция и Германия, както и на Египет

...
Външните министри на Франция и Германия, както и на Египет
Коментари Харесай

Анексията на Западния бряг - с дипломатически последици за Израел?

Външните министри на Франция и Германия, както и на Египет и Йордания, показаха своята съпротива на проектите на Израел едностранно да анексира елементи от Западния бряг. Дипломатите предизвестиха, че сходен ход може да дестабилизира района и ще има дипломатически последствия за Йерусалим, написа вестник The Times of Israel, представен от организация " Фокус ".
" Смятаме, че всяко анексиране на палестински територии, окупирани след 1967 година, ще е нарушаване на интернационалното право и ще подкопае основите на мирния развой. Няма да признаем никакви промени на границите от 1967 година, с които и двете страни в спора не са съгласни ", обявиха министрите на четирите страни.
" Също по този начин считаме, че сходна стъпка ще има съществени последствия за стабилността и мира в района и ще съставлява съществено затруднение пред напъните за реализиране на широкообхватно и заслужено спокойно съглашение. Това също по този начин ще има последствия за взаимоотношенията ни с Израел ", разясняват дипломатическите лица.
Припомняме, че това е първият случай, в който Египет публично заплашва Израел с дипломатически последствия, при положение на анексиране на територии в Западния Бряг. На собствен ред Йордания, Франция и Германия от седмици предизвестяват Израел, че анексирането на тези територии ще внесе напрежение в връзките.
" Подчертаваме нашия ангажимент за реализиране на решение на спора посредством съглашение сред двете страни, учредено на интернационалното право и съответните резолюции на Организация на обединените нации. Обсъдихме по какъв начин да стартираме потребен разговор сред израелската и палестинската страна и предложихме нашата поддръжка за улеснение на пътя към договарянията “, приключва взаимното изказване. 
Външният министър на Франция Жан-Ив Льо Дриан по-рано разяснява пред депутатите в своята страна, че Париж е подготвен да обмисли наказания в икономическата и комерсиалната сфера против Израел, при положение, че бъдат анексирани територии в Западния бряг. 
На собствен ред Хайко Маас, външен министър на Германия, който на 10 юни пристигна в Йерусалим, където изрази " сериозните и почтени терзания " на Берлин за проектите на Израел, към този момент се въздържа от обществено разискване на наказания. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР