Външните министри на ЕС дадоха зелена светлина за изработване и

...
Външните министри на ЕС дадоха зелена светлина за изработване и
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС дадоха зелена светлина за еврозакон Магнитски

Външните министри на Европейски Съюз дадоха зелена светлина за разработване и приемане на европейски закон " Магнитски ". В понеделник бе взето решение за старт на подготвителната работа по бъдещия законодателен акт, съобщи Euractiv. Новината бе обявена от висшия представител по външната политика на съюза Жозеп Борел.

Идеята е с новото законодателство да се глобяват хора, за които има доказателства, че са взели участие в нарушение на човешки права. Наказанията ще са заледяване на финансови средства и възбрана за пътешестване в Европейски Съюз.

Това на процедура копира щатския закон " Магнитски ", подписан през 2012 година от президента Барак Обама. През 2017 година бе признат втори вид. Той носи името на съветския юрист Сергей Магнитски, умрял в ареста през 2009 година Юристът съставлява английския вложител Бил Браудър, който има бизнес в Русия. Магнитски съумява да разкрие скица за отклонение на налози с присъединяване на държавни чиновници. Впоследствие е задържан, повдигнато му е обвиняване и е държан в безчовечен условия в ареста. Умира на 16 ноември 2009 година, откакто е пребит с маркуч.

След гибелта му Браудър се трансформира в главния активист за приемане на законодателство, посредством което да се глобяват похищения против човешки права.

" Това е гигантско развиване. Ако нарушителите на човешки права не могат да пътуват в Европейски Съюз, това би било съсипващо за тях ", написа Браудър в туитър малко след изказванията в понеделник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР