Външните министри на държавите членки на Европейския съюз се събират

...
Външните министри на държавите членки на Европейския съюз се събират
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС се събират на безпрецедентна среща в Киев

Външните министри на страните членки на Европейския съюз се събират на " историческа среща " в Киев в израз на " взаимност " с Украйна, заяви през днешния ден ръководителят на външнополитическата работа на блока Жозеп Борел, представен от ДПА и Франс прес.

България ще бъде показана от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, заяви Министерството на външните работи. 

" Събирам през днешния ден външните министри от Европейски Съюз в Киев за първата по рода си среща на 27-те страни членки, състояща се отвън съюза ", написа Борел в обществената мрежа " Екс " (бивш " Туитър " ).

" Бъдещето на Украйна е в Европейски Съюз ", добави той.

Срещата не беше оповестена авансово от съображения за сигурност, показва ДПА.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба приветства днешната първата среща на европейските си сътрудници в Киев, която по думите ще се състои " в границите на бъдещите граници на Европейски Съюз ".

" Това е историческо събитие, тъй като за първи път се срещаме отвън /.../ границите на Европейски Съюз, само че в бъдещите граници на Европейски Съюз “, сподели Кулеба, посрещайки своите сътрудници в Киев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg