Външните министри на 27-те страни от ЕС възложиха на ръководителя

...
Външните министри на 27-те страни от ЕС възложиха на ръководителя
Коментари Харесай

ЕС развива автономни способности с първата си военна концепция

Външните министри на 27-те страни от Европейски Съюз разпоредиха на ръководителя на дипломацията на общността Жозеп Борел да показа през ноември план на първата европейска военна идея , " Стратегически компас на Европейски Съюз ", се споделя в изказването на Съвета на Европейски Съюз.

" В сходство със стратегическата стратегия за 2019-2024 година Съветът приканва Европейски Съюз да следва по-стратегически курс на деяние и да усили способността си да работи самостоятелно . Европейски Съюз би трябвало да развие своите ползи и полезности и да може да се опълчи на световните закани и провокации пред сигурността ".

" Съветът приканва висшия представител по външните работи и политиката на сигурност да показа първия план на стратегическия компас за разискване на съвещанието на Съвета през ноември 2021 година "

" Съветът предизвиква по-нататъшната работа за подсилване на задачата и оперативните качества на Европейски Съюз ... да обмисли навременното и дейно взимане на решения ".

" Трябва да се направи повече за това по какъв начин да се насърчат държавите-членки да подобрят образуването на силите и да обезпечат задоволително средства и личен състав за задачи и интервенции ", показва документът.

Силният Европейски Съюз " във връзка с сигурността и защитата ще донесе осезаеми изгоди за трансатлантическото и световното съдействие ".

" Съветът удостоверява централната роля на интернационалното партньорство с многостранни организации като Организация на обединените нации и НАТО ".

Борел съобщи, че Европейски Съюз не се преструва, че се пробва да подсигурява личната си сигурност, без да разчита на Съединени американски щати, а има намерение единствено да сътвори условия за осъществяване на самостоятелни непознати военни задачи без присъединяване на НАТО.
 Борел удостовери: Европейски Съюз развива военна идея и автономност
Борел удостовери: Европейски Съюз развива военна идея и автономност

Ще организира независимо военни интервенции, когато не може да разчита на Съединени американски щати и НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР