Външен дизайн, вътрешно оформление и управление на функциите Мощен и елегантен.

...
Външен дизайн, вътрешно оформление и
управление на функциите Мощен и елегантен.
Коментари Харесай

Новият ID.4 GTX – дизайн, функции и батерия

Външен дизайн, вътрешно оформление и управление на функционалностите

Мощен и грациозен. Със своята дължина от 4,58 метра, ID.4 GTX показва мощна и уверена външност на пътя. Модерният дизайн съчетава мощното лъчение на SUV моделите с усъвършенствана аеродинамика с коефициент на въздушно съпротивление от едвам 0,29. Този извънреден резултат е плод както на плавните съществени линии на каросерията, по този начин и на редица интелигентни решения в елементи като адаптивните щори на електрическия радиатор в предната част, вградените дръжки вратите и обтекаемите форми на блоковете на задните светлини.

Нова светлинна графика. Решетките на въздушните отвори в предната част на ID.4 GTX се отличават с лаково покритие в бляскаво черно. В тесните външни решетки са интегрирани по три LED светлини, които създават извънредно характерна светлинна графика в тъмната част от денонощието. Включената в стандартното оборудване матрична LED система на предните светлини основава още по-ефектна светлинна картина, при която заобиколените с косвено сияние модули на фаровете припомнят за структурата на човешкото око. Всеки модул се състои от 18 обособени светодиодни елемента, единайсет от които могат да бъдат самостоятелно изключени и затъмнени. Заедно с допълнителния прожекторен детайл, те създават основата за IQ.Light – интелигентна структура на светлинния поток, който гарантира оптимално, допустимо най-ярко осветяване на пътното платно без опасност от заслепяване на другите участници в придвижването. Когато светлините са включени, фаровете са свързани в едно с хоризонтална светлинна лента.

Иновативни 3D LED задни светлини. Задната част на ID.4 GTX се откроява с иновативните блокове на светлините, завършени като 3D светодиодни групи. Те са формирани от девет свободно „ плаващи ” в пространството световодни детайла и формират дъгообразни задни светлини в наситени червени нюанси. Стоп светлините формират ослепителен „ X ” светлинен профил, а динамичните светлини на мигачите се движат от вътрешната страна на открито. Подобно на светлинната графика в предната част, блоковете на задните светлини са свързани с алена светлинна лента, която се простира по цялата широчина на каросерията. ID.4 GTX приветства лидера и го изпраща при заключване на автомобила с допълнителни динамични светлинни анимации.

Динамични елементи в дизайна. Атлетичните форми на каросерията изглеждат хомогенно и хармонично като изляти в едно цяло, а осъществяването на редица детайли подчертават върху уникалния статут на ID.4 GTX в гамата на марката. Цветът на външното лаково покритие е по-доминантен от тези на версиите със задно предаване и акцентира по-добре плавните линии и мощното наличие на новия модел на пътя. Лайсните на вратите например са лакирани в цвята на каросерията и единствено тесните панели в долната част на тялото са издържани в черно. Покривът и задният спойлер също се предлагат с черно лаково покритие, докато релсите за багажник на покрива са с блестящо антрацитно покритие. Решетките за въздух в предната част са бляскаво черни, до момента в който задната ризница се отличава с нов, по-отчетлив дизайн с панел на дифузора в сиво Galvano Grey. Емблемите GTX са ситуирани на калниците, вратите и задната част, а свед възможностите за избор на лакови покрития са бяло Metallic Glacier White, сиво Metallic Manganese Grey, сиво Solid Moonstone Grey, сребристо Metallic Scale Silver, синьо Metallic Stonewashed Blue и новия атлетичен колорит в алено Metallic Kings Red.

Изключителен шир в интериора. Благодарение на оптимизираната архитектура на напълно новата модулна платформа за модели с електрическото задвижване (MEB) на Volkswagen, заложена в основата за моделите ID.4, вътрешното пространство на модела е изключително обширно и практично. Техническите компоненти заемат доста малко място в общия размер на каросерията, а дължината на междуосието е цели 2,77 метра. Вследствие на това, размерът на интериора и субективното чувство за шир и свобода са сравними с тези при конвенционалните SUV модели от горния клас. Меките форми и семплият дизайн подчертават ефирното чувство за шир, а арматурното табло като че ли плава в пространството, отделено изцяло от централната подпора. Гъвкавата конфигурация на детайлите създава усещане за ред, а разположената между предните седалки спомагателна централна въздушна възглавница се задейства в случай на непряк конфликт и допълнително покачва и без това високото равнище на пасивна сигурност.

Изключителна деловитост. Багажното отделение на ID.4 GTX е с размер 543 литра, който може да бъде повишен до 1575 литра (до тавана) след прегъване на облегалките на задните седалки. Топмоделът в гамата разполага и със сгъваем теглич с електромеханизъм и може да тегли прикачен товар с тегло до 1400 килограма (със спирачки, при надолнище от 8%). При движение по хлъзгава повърхнина като сняг или мокра трева, електрическата система за двойно предаване с два двигателя обезпечава мощно сцепление, особено в режим Traction.

Цветове и тапицерии. Интериорът се отличава с нова цветова скица, която подчертава яркия темперамент на ID.4 GTX със своя грациозен и съвременен жанр с осезаема спортна нотка. Преобладаващият цвят е черен. Горната част на таблото и вложките от изкуствена кожа във вратите са издържани в X-Blue - мрачен колорит на синьото, който отразява екологичната природа на новия модел. Червените контрастни шевове на седалките от своя страна са класически знак на мощност и състезателен дух. Воланът, кормилната колона, рамките на екраните и вложките на вратите блестят в елегантно черно. Емблемата на GTX се откроява върху кормилото, панелите на праговете и под формата на перфорации - в горната част на облегалките на предните седалки. Педалите от неръждаема стомана са с присъщия за всички модели в ID. семейството Play & Pause дизайн.

Богато съоръжение. Стандартното оборудване на ID.4 GTX включва амбиентно вътрешно осветяване с опция за избор на 30 цвята, отопляем кожен волан и разделно сгъваеми облегалки на задните седалки. Тапицериите без наличие на животински материали са изпълнени в съчетание от текстилна материя с червени шевове и вложки от изкуствена кожа на страничните опори и в горната част на облегалките. И двете предни седалки имат индивидуално регулируеми подлакътници от вътрешната страна.

Седалки със документ за утвърждение от AGR. По предпочитание на клиента Volkswagen може да предложи и своите първокласни спортни седалки с високи странични опори, интегрирани подглавници, декоративни елементи и кантове. Те са оборудвани с функции за електрическо контролиране на настройките с функционалност за запаметяване, лумбална опора и функционалност за масаж и притежават документ за утвърждение от независимата немска организация от медицински специалисти по ортопедия AGR (Aktion Gesunder Rücken e. V. - Инициатива за подобряване здравето на гърба). Първокласните спортни седалки също не съдържат никакви материали с скотски генезис – страничните опори са облицовани с изкуствена кожа, а тапицерията на централните елементи е от ArtVelours. Това е микрофибърна тъкан с 20% наличие на рециклирани първични материали като стари пластмасови бутилки да вземем за пример. На облегалките на предните седалки има и перфорирана емблема ID.

Допълнително удобно съоръжение. Подобно на другите версии в гамата на ID.4, за новия ID.4 GTX се предлага богат палитра от спомагателни пакети съоръжение - Design, Comfort, Infotainment, Assistance и Sport, всички от които се оферират и във разновидности Plus. Пакетите Design и Comfort включват допълнения и удобства като огромен панорамен покрив с механизъм за отваряне с плъзгане и наклоняване, акустично стъкло на предните странични прозорци, тонирани задни прозорци, отопляеми предни седалки, климатична инсталация Climatronic с дву- или тризонално управление и доста практична централна конзола. За багажното поделение се предлага двоен под, който елиминира прага при товарене, преградна мрежа и мрежа за фиксиране на багажа.

Концепция за ръководство на функционалностите с два екрана. Ергономичната идея в ID.4 GTX е по едно и също време оптимално изчистена и интуитивна. Арматурното табло е проектирано без физически бутони и превключватели, което му придава леко, елегантно и свръхмодерно лъчение. Чрез сензорните панели на мултифункционалния волан, лидерът може да управлява картината на разположения зад него компактен екран с диагонал 5,3 инча, показващ най-важната информация. Големият комутатор отдясно се използва за избор на профилите на шофиране, а в средата на таблото е разположен сензорният екран на навигационната система, телефонните функции, мултимедията, асистиращите системи и настройките на автомобила. Той се предлага общоприетоо с екран с диагонал 10 инча, а в пакета Infotainment Plus е включен екран с диагонал 12 инча. Стандартната функционалност за гласов контрол на функционалностите „ Hello ID. “ с естествени изречения, която може да обработва огромен брой команди в всекидневен жанр, формира второто равнище на ръководство. Благодарение на връзката с интернет, системата може да използва съдържащите се в облака знания и информация.

Иновативни технологии в интериора. Иновативните светлинни технологии в интериора допълват новата идея за контрол на функционалностите – включената в стандартното съоръжение ID.Light под формата на тясна LED лента под предното стъкло обезпечава интуитивна помощ за водача в разнообразни обстановки посредством лесно разбираеми светлинни резултати – например при завиване или при приемане на съвети от функционалността Eco Assistance.

Нead-up екран с прибавен действителност. Пакетът Infotainment Plus включва head-up екран с добавена реалност, който сплотява най-важната за водача информация с действителната външна среда посредством триизмерна графика на изображенията. Маркировките на асистиращите системи и насоките за водене по маршрута от навигационната система наподобява „ плават ” на около десет метра пред автомобила в директното полезрение на лидера. Всички знаци са разположени съвършено в сходство с външната конюнктура и се демонстрират в динамична форма. Системата включва и втори плосък прозорец за обрисуване на различна обичайната информация за пътуването. Със своя head-up екран с разширена действителност, Volkswagen бе първият автомобилен производител в световен мащаб, който съумя да внедри тази авангардна технология в сегмента на компактните електрически SUV модели.

Aкумулаторна батерия и благоприятни условия за зареждане

Капацитет на батерията 77 кВтч. ID.4 GTX е наистина повсеместен модел, който може да се оправи решително даже с дълги пътешествия. Акумулаторната батерия с нетен потенциал от 77 кВтч и тегло 486 килограма употребява корпус от алуминиеви профили и здрава рамка, в която са поместени общо дванайсет модула, всеки от които с 24 акумулаторни кафези с гъвкава външна обвивка. Основата на корпуса на акумулаторната батерия е с вградени водни канали за надзор на температурата на модулите. Volkswagen гарантира, че батерията ще разполага с поне 70% от първичния си капацитет след осемгодишен интервал на експлоатация или пробег от 160 000 километра.

Зарядна екосистема. В рамките на концепцията We Charge, Volkswagen предлага на своите клиенти повсеместен пакет за удобно, обвързвано и стабилно зареждане на техните електрически автомобили в Европа. По този метод те разполагат с идеално решение във всяка обстановка - независимо дали са на дълго странствуване, на кратка обиколка в почивните дни или следват ритъма на работното всекидневие. Приложението We Connect ID. обезпечава елементарен, бърз и комфортен достъп до включените в екосистемата на We Charge зарядни станции.

Функция за бързо зареждане с прав ток. Чрез We Charge клиентите на Volkswagen получават достъп до една от най-големите мрежи от зарядни станции в Европа, която в момента вече включва над 200 000 пункта за зареждане. Чрез общоприетия кабел Mode 3, ID.4 GTX може да употребява зарядни станции с променлив ток (AC) с мощ до 11 кВт. При използване на бързозарядна станция с прав ток, като тези в мрежата на IONITY е Европа да вземем за пример, новият модел може да използва зарядна мощ до 125 кВт и да презареди за идващите 300 километра (според WLTP) в границите на към 30 минути. Volkswagen прави съществени вложения в развитието на европейската мрежа от бързозарядни станции и работи със своите партньори за създаване на мрежа от 18 000 пункта за зареждане в интервала до 2025 година.

ID. Charger за зареждане в домашни условия. Собствениците на новия ID.4 GTX могат да зареждат своите коли и в персоналния си гараж. Процесът на зареждане е още по-удобен при потребление на зарядната станция ID. Charger, която е на разположение за покупка от клиентите в дилърската мрежа на Volkswagen, както и онлайн. Стенният заряден модул (Wallbox) се предлага в три версии, всяка от които със зарядна мощност до 11 кВт. Зарядното устройство ID. Charger се обезпечават от компанията MOON в състава на Volkswagen Group.

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР