VanEck, известен американски мениджър на активи, който управлява борсово търгуван

...
VanEck, известен американски мениджър на активи, който управлява борсово търгуван
Коментари Харесай

Етериум ще достигне $11,800 до 2030 г. – прогноза на VanEck

VanEck, прочут американски управител на активи, който ръководи борсово търгуван фонд (ETF) на стойност $69 милиарда, изрече догатката, че неотдавнашния хард форк на Етериум, който разреши на потребителите да изтеглят стейкнатите си ETH токени, слага криптовалутата като мощен съперник на американските държавни облигации в бъдеще.

В неотдавна оповестен отчет за прогнозите за цените на Етериум VanEck съобщи, че в случай че ETH завладее 70% от пазара на протоколите за смарт контракти, до 2030 година може да доближи $11,800.

Тази прогноза, намалена до $5.300 при 12% цена на капитала, демонстрира евентуално нарастване на цената с 531% по отношение на актуалните равнища.

VanEck също по този начин показа, че чака внезапно повишаване на приходите на мрежата от ETH – от $2.6 милиарда годишно до $51 милиарда до 2030 година

Изчисленията на VanEck включват прогнози за паричните потоци и калкулации на изцяло разредената оценка (FDV). Мениджърът на активи доближи до своите числа, като оцени паричните потоци за годината, приключваща на 30 април 2030 година

Този развой включва прогнозиране на приходите от Етериум, приспадане на налозите и пониженията на приходите от валидатори, използване на дълготраен планиран паричен поток от 7% и приспадане на дълготрайния ритъм на напредък на криптовалутите от 4%.

Окончателният FDV през 2030 година беше разграничен на упования брой токени в обращение и по-късно дисконтиран с 12%.

Понастоящем ETH се търгува на цена към $1,870, като през последните 24 часа претърпява спад от почти 1.80%. Въпреки че през последния месец токенът е отбелязал спад от 6%, облагите му от началото на годината възлизат на мощните 55,8%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР