Valve направиха неочаквана изненада на всички геймъри през тази седмица

...
Valve направиха неочаквана изненада на всички геймъри през тази седмица
Коментари Харесай

Тим Суини е впечатлен от Steam Deck

Valve направиха непредвидена изненада на всички геймъри през тази седмица с на своята лична подпора Steam Deck. Устройството цели да се намеси на полето на игровите конзоли и да се състезава с Microsoft, Sony и Nintendo за място под слънцето. Особено усещане прави откритата природа на устройството. Основано на модифицирана версия на SteamOS, операционната система на Valve, Steam Deck може да се употребява като елементарен компютър, да се подмени системата му – да вземем за пример с Windows – или притежателят му да конфигурира клиента на различен магазин, с изключение на този на Valve, като да вземем за пример GOG или Epic Games Store. „Браузвайте в Мрежата, гледайте стриймове, правете елементарните неща, които вършите, инсталирайте други магазини за игри, каквото поискате“, обобщават Valve в описанието на Deck.

А позитивните мнения за устройството не закъсняха, като един от първите, които се изрекоха изключително ласкаво за Steam Deck беше не какъв да е, а Тим Суини, създател и изпълнителен шеф на Epic Games и основател на конкурентна платформа на Steam в лицето на Epic Games Store.

„Удивителен ход от страна на Valve! Преносим личен компютър/конзола със SteamOS, версия на Arch Linux. И е отворена платформа, на която потребителите са свободни да конфигурират програмен продукт по техен избор – включително Windows и други магазини“, написа Суини в профила си в соцалната мрежа Twitter.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР