Вълшебният танц на Атанас Клечаров и Алис от школата по

...
Вълшебният танц на Атанас Клечаров и Алис от школата по
Коментари Харесай

Сцената на България търси талант се оказа последна за Атанас Клечаров, момчето е починало

 Вълшебният танц на Атанас Клечаров и Алис от школата по спортни танци във Велинград впечатли феновете, а четиримата членове на журито единомислещо му дадоха " Да “. Този танц се оказа последният за 18-годишния Атанас, който е от " слънчевите деца със Синдром на Даун “.

Наско е умрял в края на ноември предходната година. Появата му на сцената на " България търси гений “ провокира сълзи в очите на журито и доста обич в думите им, когато те оповестиха, че дават единодушието си двойката, изпълнила комбинация от спортни танци, да продължи напред.

Думите на Наско: " Тези които носят светлина на другите, в никакъв случай не остават на мрачно “, бяха изписани на екрана след края на осъществяването.

Въпреки че се ражда със синдрома на Даун, Атанас Клечаров прекрачва прага на залата по спортни танци в град Ракитово още на 5-годишна възраст, където го посреща неговата учителка Мая Енчева.

Мая образова Наско дружно с Алис и всички останали деца от школата й дълги години. Наско я следва неразделно и когато школата се реалокира от дребното градче във Велинград. Година след година, два пъти в седмицата дядо му го води в залата съвсем без пропуск и по този начин до неговата 18-а годишнина.

Учителката на Наско споделя, че той се усеща добре измежду децата, а те му дават цялата си обич измежду прелестната музиката и омайните стъпки на танца.

“Доколкото ми е известно, Наско беше единственият танцуващ човек с Даун в Европа ", разяснява Мая Енчева. – Не аз или другите деца, а самият той ни научи да го приемем подобен, какъвто е. Той оказа помощ в това децата да свикнат с него и да го обикнат с цялот
Благодарение на Мая, Наско и Алис стигат до огромната сцена на " България търси гений “, където се показват чудесно. За страдание, когато насладата от сполучливото показване е към този момент осъзната, споделена с другите деца и ентусиазмът на всички е огромен, Наско се разболява, здравето му се утежнява внезапно и той изгубва живота си. Излъчването на взаимния му танц с Алис е в негова памет, като безконечен спомен за всички негови близки и другари, които го обичат.

bTV Media Group ще поддържа школата от Велинград, в която Наско е танцувал, бил е признат и е бил благополучен години наред, като даде средствата от sms-гласуването, събрани от един от идните живи концерти в шоуто.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР