Вълшебният многоглас на четирите момичета изпълва новата зала на Art

...
Вълшебният многоглас на четирите момичета изпълва новата зала на Art
Коментари Харесай

4Magic с нов хит - строго секретен!

Вълшебният многоглас на четирите девойки изпълва новата зала на Art Voice Center в Пловдив. Елия, Валя, Никол и Ели усърдно разучават нови песни дружно с вокалния си възпитател Руми Иванова. „ Подготвяме репертоара за бъдещите си концерти, а също по този начин доста скоро ще изненадаме почитателите ни с нова ария, която е приключена и следва да заснемем видеото към нея ", споделя Валя.

Парчето е с гриф „ Строго секретно " и репортерът на „ Марица " постави клетва за конфиденциалност, преди да бъде позволен до „ светая светих " на музикалната школа. Песента е съчинена и композирана по време на неотдавнашното присъединяване на девойките в първия креативен лагер за писане на песни у нас - Sofia Songwriting Camp.

През последните две години момичешката тайфа се трансформира в сензация на българска музикална сцена. Пловдивчанките победиха безапелационно в музикалното предаване „ X Factor " в края на 2017 година

През февруари м.г. бял свят видя първата им ария „ Together/Вечерай, Радо ". Дебютният им сингъл, основан благодарение на румънския продуцент Monoir, безусловно разруши класациите и се трансформира в най-излъчваната ария в родния радиоефир за 2018 година, изпреварвайки всички международни шлагери. „ Together/Вечерай, Радо “, която съчетава модерното попзвучене с националната музика, заставам на върха на класацията цели 26 седмици.

Клипът, в който с изключение на хубостта на четирите ученички, демонстрира и най-големите забележителности на Пловдив, се трансформира и във визитна картичка на Европейската столица на културата. Видеото събра близо 5 млн. гледания в YouТube. Вторият им сингъл - „ Колко ми липсваш ", излязъл предишния декември, също с лекост попадна в челната десетка на най-излъчваните песни и натрупа над 2 млн. гледания.

Междувременно четирите пловдивски фурии събраха войска от хиляди почитатели и изнесоха редица концерти. „ Обикаляме България надлъж и нашир. Видяхме доста места, на които не бяхме ходили в никакъв случай преди. Най-вълнуващото е, че на всички места се срещаме с нови хора и сътворяваме нови другарства ", усмихва се Никол. Навсякъде публиката ги посреща с отворени прегръдки. Най-много им се радват в по-малките градове, а най-шумните им почитатели са на морето. През лятната почивка ги чака горещо турне по Черноморието.

По време на образователната година девойките, които учат в Х и ХI слас в елитни пловдивски гимназии, трябваше да съчетават професионалните си задължения със залягането над уроците, с което се оправят чудесно, съдейки по ученическите им бележници.

4Magic бяха основните звезди на новогодишния концерт на Централния площад в Пловдив, с който Европейската столица на културата встъпи в заветната 2019 година. Тази пролет 4Magic разумно бяха удостоени с премията на БГ Радио " Дебют на годината ". Четирите споделят, че „ живеят дружно от пет години ", откогато Руми Иванова ги събира в квартет, който в началото се назовава „ Магия ".

4Magic се трансформират в идоли за младежите в цялата страна, опровергавайки мърморенията на възрастните за „ безпътицата на днешната юноша ". „ Ежедневно се стараем да даваме добър образец на нашите почитатели посредством музиката, която вършим. Искаме да ги накараме да схванат, че би трябвало да са смели и да се борят за концепциите и фантазиите си. Опитваме се да бъдем положителни хора и да вършим това, което ни харесва ", изяснява Валя.

Четирите са ентусиазъм и за другите надарени деца от Art Voice Center, които към този момент вървят по техните стъпки.

Едно от измеренията на въздействието им е все по-масовото нахлуване на българския фолклор в музикалните състезания, фестивали и музикални тв формати за деца и младежи. „ Това ни радва извънредно доста, защото желаеме да накараме младежите да слушат повече национална музика. Видяхме, че при осъществяването на първата ни ария нашите връстници започнаха да припяват не солата ни, а националния припев „ Вечерай, Радо ", споделя Ели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР