Вълнуващо писмо от френския поет Рембо до сестра му Изабел,

...
Вълнуващо писмо от френския поет Рембо до сестра му Изабел,
Коментари Харесай

Писмо от поета Рембо беше продадено на търг за 405 000 евро

Вълнуващо писмо от френския стихотворец Рембо до сестра му Изабел, написано малко преди гибелта му, беше продадено на търг на " Сотбис " в Париж за 405 000 евро. " Сбогом женитба, довиждане семейство, довиждане бъдеще ", споделя в писмото Рембо. Той прибавя три рисунки на дървения си крайник и патериците си. Когато го написа на 10 юли 1891 година, преди малко са ампутирали крайници му поради израстък в болничното заведение в Марсилия.


Поетът е подтиснат и споделя терзанията си със сестра си. " Каква скука, какво досада, каква горест, като си помисля за предишните пътешествия и какъв брой бях деен единствено преди пет месеца! Къде са планинските върхове, ездата, разходките, пустините, реките и моретата? А в този момент пребивавам като неработоспособен ", споделя още Рембо. Той умира на 37 години на 10 ноември 1891 година в болничното заведение в Марсилия.

На търга бяха препоръчани още писма на поета до майка му и сестра му. В едното от тях от 23 май 1891 година той написа за сполетялата го неволя и за сложния си живот на търговец в Аден. Документите са от частна сбирка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР